Dit zijn de beste apps van maart

© PXimport

Dit zijn de beste apps van maart

Geplaatst: 25 maart 2017 - 09:32

Aangepast: 15 december 2023 - 13:45

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van maart.

Bear

apps van maart

© PXimport

iOS

Prijs: Gratis

Bear is een veelzijdige notitie-app voor mensen die meer opties nodig hebben dan de standaard notitie-app op de iPhone biedt. Je kunt headers aan notities toevoegen en koppelingen en hashtags invoegen. Deze hashtags zijn handig als je snel woorden in verschillende notities wilt terugvinden. Door op het i-icoontje te tikken, krijg je snel informatie over je notitie, zoals het aantal woorden en hoelang het duurt om je tekst te lezen. Bear is ook voor de Mac beschikbaar.

Folioscope

iOS

Prijs: Gratis

Waarom bestaande animated-gif gebruiken als je er ook zelf een kunt maken? Folioscope geeft je een leeg canvas waar je poppetjes of andere krabbels kunt maken. Door op het plusje te tikken, ga je naar het volgende frame. Uiteraard kun je bestaande frames dupliceren en onderdelen van je krabbel uitgummen. Als je animatie klaar is, genereer je gemakkelijk een gif-bestand en zet je dit in een bericht of e-mail. Je kunt ook een video maken van je gemaakte animatie. 

apps van maart

© PXimport

bunq

apps van maart

© PXimport

iOS / Android

Prijs: Gratis

Met bunq bankier je anno 2017. Geen gedoe met dure transactiekosten of moeilijke methodes om geld naar vrienden of kennissen over te maken. Aanmelden gaat via je telefoonnummer en geld boek je over via iDEAL. Je kunt er zelfs voor kiezen dat je bunq-account automatisch wordt opgeladen als het onder een bepaald bedrag komt. Bunq heeft een aantal veiligheidsmethodes ingebouwd en bepaalde inlogcodes, zoals 123456, zijn niet mogelijk.

vibble - easy DJing

iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Vibble is een leuke app waarmee je makkelijk een feestje op gang brengt. Het leuke is dat de app samenwerkt met SoundCloud, waardoor je tracks van dit platform kunt gebruiken in je dj-set. Ook lokale bestanden zijn uiteraard te gebruiken, deze moet je dan wel offline beschikbaar maken, met Apple Music-bestanden gaat dit helaas nog niet. Naast tracks voeg je ook geluidseffecten aan je set toe, dit is leuk voor een keer, maar na een paar dagen komen de geluidseffecten wel je neus uit.

apps van maart

© PXimport

Photoscan

apps van maart

© PXimport

iOS / Android

Prijs: Gratis

Photoscan van Google kan je oude analoge foto’s gemakkelijk inscannen en ze optimaliseren. Je moet een foto binnen het frame plaatsen en op de opnameknop tikken. Vervolgens beweeg je je camera achterelkaar naar alle vier cirkels bewegen om de hoeken van de foto te bepalen. Hierbij is het handig als je niet te veel onnodige bewegingen maakt, hoe minder, des te beter de digitale scan. Als je ook de app Google Foto’s hebt geïnstalleerd, kun je de foto’s meteen naar je bibliotheek kopiëren.

Adobe Photoshop Sketch

iOS / Android

Prijs: Gratis

Schets-apps zijn er genoeg te vinden, maar het voordeel van deze app is dat het naadloos met de desktop-software van Adobe samenwerkt. Maak een schets met verschillende lagen en verzend hem naar Photoshop CC of Illustrator CC. De lagen blijven behouden en je kunt zo verder werken aan je bestand. Je moet je wel met een Adobe ID aanmelden om van de gratis app gebruik te kunnen maken. Leuk is bovendien dat je schetsen van anderen kunt bekijken en er op kunt reageren.

apps van maart

© PXimport

Ivy

apps van maart

© PXimport

Android

Prijs: Gratis

Ivy is een launcher-app die je bereikt door met je vinger van de rechterkant naar het midden te vegen. Je vindt een paar apps aan de rechterkant, en als je alle apps wilt zien tik je op de zes rondjes. Je kunt heel veel instellingen in Ivy wijzigen en widgets toevoegen. Zo bepaal je afvan welke kant Ivy moet worden geveegd en of je een selectie aan contacten in de launcher wilt weergeven. Enig minpuntje: de app is op sommige smartphones een beetje instabiel. Soms werkt een schakelaar om een widget te activeren niet goed.

PowerLine

Android

Prijs: Gratis

Zodra je PowerLine installeert, ben je altijd op de hoogte van een hoop gegevens over je smartphone. De app geeft aan wat de status van je batterij is, hoeveel wifi- of 4g-signaal je hebt en hoeveel geheugen je Android-toestel nog beschikbaar heeft. De status van je batterij wordt met een blauwe lijn bovenaan je scherm getoond, dit is heerlijk overzichtelijk. Wil je meer gegevens toevoegen, dan tik je op de blauwe knop en krijg je een tweede lijn in een andere kleur op je scherm. Met de gratis versie kun je hooguit twee opties laten tonen.

apps van maart

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000