De nieuwe iPhone(s) - wat kunnen we verwachten?

Door: partnerredactie | 07 augustus 2018 12:52

Partnerbijdrage

We gaan langzaam maar zeker richting de tweede helft van het jaar, en dat betekent dat we ons weer kunnen gaan voorbereiden op een nieuwe iPhone. Want hoewel Apple, zoals altijd, nog niets heeft losgelaten over het nieuwe toestel, zelfs niet dát ie komt, weten we dat we traditiegetrouw in september het event kunnen verwachten waarin de nieuwe iPhone wordt onthuld. Maar wat voor iPhone wordt het precies?

Hoewel het elk jaar afwachten is welke geruchten op waarheid gebaseerd zijn, hebben we door de jaren heen wel onderscheid leren maken tussen wat plausibel is en wat écht onzin is. Een opvouwbare telefoon? Die hoeven we dit jaar nog niet te verwachten. Wat we wél kunnen verwachten is waarschijnlijk niet één, maar drie of zelfs vier nieuwe toestellen.

Design

Met de iPhone X lanceerde Apple in 2017 een volledig nieuw ontwerp voor dit high-end model. Hoewel nog steeds niet duidelijk is of de iPhone X het succes heeft gebracht waar Apple op hoopte, durven we je wel te melden dat het er alle schijn van heeft dat het ontwerp van de drie (of vier) nieuwe iPhones het ontwerp van de iPhone X zullen volgen, maar dan wel met het prijskaartje van een ‘gewone’ iPhone. Dit betekent dus dat de vingerafdruksensor plek zal maken voor een display dat de volledige voorkant van de smartphone bedekt, en dat authenticatie voortaan voor iedereen zal gebeuren aan de hand van Face ID.

Drie of vier modellen

Afhankelijk van welke geruchtenmolen je volgt, komt Apple dit jaar dus met drie óf vier modellen. Over die vierde hebben we onze twijfels, maar dat het er drie worden is aannemelijk aan de hand van uitgelekte specificaties. Het zou daarbij gaan om een model met een 5,8-inch OLED-display, een 6,5-inch OLED-display en een 6,1-inch TFT-display. De reden dat ál deze displays groter zijn dan de displays van de iPhone-plus serie, is dat het display de volledige voorkant van het toestel bedekt, het zegt dus niet zoveel over de omvang van de toestellen zelf. Verwacht wordt dat de OLED-modellen worden geleverd met dezelfde glazen achterkant als de iPhone X, maar dat het LCD-model in een uiteenlopende reeks felle kleuren zal verschijnen.

Technische specs

Op het gebied van technische specificaties verwachten we dit jaar geen spectaculaire updates. De toestellen zullen de A12-chip bevatten, die sneller en krachtiger is dan z’n voorganger, maar dat lijkt ons een vereiste van een nieuw toestel. Daarnaast zullen, in ieder geval, de OLED-modellen draadloos op te laden zijn, en zou ook snel opladen nu geen probleem meer moeten zijn. Een aantal geruchten die we hebben vernomen is dat de nieuwe iPhones verwisselbare lenzen zullen hebben, compatible zullen zijn met de Apple Pencil en dat er maar liefst drie lenzen aan de achterkant zitten voor 3D-fotografie en augmented reality. Het zijn geen ondenkbare functies, maar wij zijn er vrij zeker van dat we deze functionaliteiten pas op z’n vroegst in 2019 zullen zien, dit jaar zal de nadruk vooral liggen op de overstap naar het nieuwe iPhone X-ontwerp.

Hoe de nieuwe iPhones zullen heten? De sprong van 8 naar X was een vreemde (maar begrijpelijk, want de iPhone bestond tien jaar), en daardoor is niet helemaal duidelijk wat er dit jaar zal gebeuren. Apple kan gaan voor de iPhone 9 of de iPhone 11 of XI. Als je het aan ons vraagt is dit echter het moment waarop Apple, net als bij de iPad, iMac en MacBook, over zal stappen op simpelweg iPhone en iPhone Plus. Hoe het extra grote model zal gaan heten, daar durven we niet naar te gissen, laat staan als het gaat om het vierde model. Geen extreem innovatieve vernieuwingen dus, maar desalniettemin genoeg om enthousiast van te worden, want de specificaties van een iPhone X, met het prijskaartje van een iPhone 8 is wat ons betreft een welkome verandering. Wat van al deze geruchten waarheid is? Eind september weten we het zeker!

Schrijf je nu in voor verse Apple updates en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de nieuwe iPhone!
https://www.kpn.com/apple/nieuwe-iphone.htm

0 Reactie(s) op: De nieuwe iPhone(s) - wat kunnen we verwachten?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.