11 tips voor mobiel internet in het buitenland

Door: partnerredactie | 21 juli 2015 08:52

Partnerbijdrage

Iedereen kent de horrorverhalen van torenhoge telefoonrekeningen na een gezellige vakantie in de zon. De boosdoener: dataverbruik in het buitenland veroorzaakt door roaming. En dus schakelen we data in het buitenland massaal uit. Onterecht. Want met deze 11 tips Whatsapp en Facebook je zorgeloos op het strand!

Google Maps kan je allergrootste vriend zijn tijdens de vakantie. Toch zijn we bang om juist hier de boot in te gaan. Omdat de gedachte is dat dit juist een dataslurper is. Met als gevolg dat op het moment dat wanneer je mobiel internet het hardst nodig hebt, je zonder internet zit. Is dat wel terecht?

Het verbruik van online navigatiesoftware is lastig te berekenen. Het is enorm afhankelijk of je te voet of per auto bent. Lopend kost navigeren bijna niets aan data. Google Maps heeft slechts 150KB tot 200KB nodig per kaart. In de auto is dat natuurlijk een ander verhaal. Je haalt per minuut één nieuwe kaart op. In totaal dus 12 MB per uur. Zelfs dat valt nog enorm mee. Neem je nu als voorbeeld de Alles-in-1 Reis XL dagbundel dan kun je moeiteloos met je dagbundel tot ver in Frankrijk navigeren.

Tip: Stop automatische video’s op Facebook

Video is een echte grootverbruiker als het om data gaat. Wees voorzichtig met het kijken van YouTube-filmpjes in het buitenland, en ook op Facebook worden steeds meer video’s geplaatst. Filmpjes worden automatisch afgespeeld in je tijdslijn en dat wil je niet tijdens vakantie. Automatisch afspelen schakelen we dus lekker uit. In de app open je de Accountinstellingen en kies je voor Video’s en foto’s. Bij Automatisch afspelen heb je diverse mogelijkheden. De handigste is Alleen Wi-Fi gebruiken. Op die manier voorkom je ongewenst gebruik van mobiel internet.

Lees alle 11 tips voor mobiel internet in het buitenland op Lifehacking.nl.