Nieuw op Netflix: beste films en series van september

Door: Stefanie Katzenbauer | 28 augustus 2020 17:02

Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in september nieuw op Netflix!

The Curse of Chucky

Mocht je na Seed of Chucky die vorige maand op Netflix verscheen, nog niet genoeg hebben van deze demonische pop, dan is er goed nieuws! Vanaf 1 september verschijnt ook The Curse of Chucky op de streaming service. De pop verschijnt op mysterieuze wijze met de post bij een nieuw gezin. Ook dit keer slaat deze demonische pop weer toe op zijn favoriete manier: met een hoop suspense en marteling vooraf om uiteindelijk moord te eindigen met een creatieve moordpartij. Daarin wordt natuurlijk niet voorbijgegaan aan het feit dat de volwassenen in eerste instantie niet geloven dat een pop zoveel schade aan kan richten. Think again!

Fear

Een jonge Mark Wahlberg en Reese Witherspoon hebben de hoofdrollen in deze romantische thriller. Als Nicole de jonge David voor het eerst ontmoet, is ze op slag verliefd. Deze coole jongen is alles wat ze ooit hoopte te vinden in een vriendje. Maar achter de lieve façade van David gaat nog veel meer schuil. Langzaam maar zeker komen er geheimen van David boven tafel wanneer Nicoles vader onraad ruikt. Het nieuwe vriendje van Nicole blijkt een zeer duistere kant te hebben die gevaarlijk voor het jonge meisje kan uitpakken.

Godzilla

Er zijn klassieke monsters die iedereen kent. Godzilla is daar één van. Dit alles verwoestende monster dat geschapen werd door moeder natuur, is een gevaar voor de mensheid. Joe Brody (Brian Crantson) is een wetenschapper in Japan die als een van de eerste een anomalie in de sonargegevens waarneemt vlak voordat het monster voor het eerst toeslaat. Vanaf dat moment zal de mensheid alles op alles moeten zetten om zichzelf te beschermen tegen de oerkracht van Godzilla.

The Informer

Na zijn tijd uitgezeten te hebben in de gevangenis voor mishandeling, wordt oorlogsveteraan Pete Koslow geronseld door de FBI om te infiltreren in de Poolse maffia van New York. Hij doet er alles aan om deze missie goed te laten verlopen maar dan wordt zijn cover onthuld door een onhandige undercover agent van de NYPD. Vanaf dat moment laat ook de FBI Koslow vallen en is hij zijn leven niet meer zeker. Niet wetend wie hij nog kan vertrouwen, moet hij uit alle macht proberen zich uit deze benaderde situatie te redden.

Revolutionary Road

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet komen wederom op het witte doek bij elkaar in de film Revolutionary Road. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 van Amerika en draait om het getrouwde stel Frank en April. Aan de buitenkant lijken ze alles voor elkaar te hebben: Frank heeft een goede baan, ze hebben twee leuke kinderen en ze wonen in een mooi huis in een goede buurt. Gelukkig zijn ze echter niet en in een laatste poging hun huwelijk te redden, besluiten ze naar Frankrijk te verhuizen. Het onheil lijkt echter onafwendbaar en langzaam maar zeker verzandt hun relatie in ruzies, wantrouwen en wrok.

I’m Thinking of Ending Things

Een nieuwe film aan de hand van Charlie Kaufman verschijnt deze maand op Netflix. Kaufman is onder andere bekend van de films The Eternal Sunshine of the Spotless Mind en de film Being John Malkovich. In deze film volgen we een vrouw die met haar vriend Jake voor de eerste keer op bezoek gaat bij zijn ouders. Ze zijn nog niet lang een stel en Jake heeft het allemaal: hij is lief, aardig en grappig en ze hebben een ontzettend goede klik. En toch denkt ze erover om het uit te maken. Zoals we van de andere films van Kaufman gewend zijn, speelt ook in I’m Thinking of Ending Things de geloofwaardige en waarneembare realiteit een rol. Dit keer ontdekt de vrouw de beweging van tijd en hoe wij in verhouding staan tot tijd. Een Netflix original om naar uit te kijken!

The Devil All the Time

The Devil All the Time speelt zich af in Ohio, net na de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van verschillende sinistere mensen die op de een of andere manier allemaal met elkaar verbonden zijn. Het is een verfilming van het gelijknamige boek dat werd geschreven door Donald Ray Pollock. In al deze verhalen staat de jonge Arvin Russel (Tom Holland) centraal. Hij doet zijn best om het voorbeeld van zijn gelovige vader te volgen. Uiteindelijk moet Arvin hard zijn best doen om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen de kwaadaardige krachten die zijn leven dreigen binnen te dringen.

Enola Holmes

Netflix borduurt verder op het werk van Sir Arthur Conan Doyle met deze film over Enola Holmes, het zusje van de bekende detective Sherlock Holmes. Daarvoor hebben ze een cast aangetrokken die bekend is bij Netflix: Millie Bobbie Brown, ster Eleven van Stranger Things vertolkt de rol van Enola. Sherlock Holmes wordt gespeeld door Henry Cavill, die we eerder al zagen in de Netflix original The Withcer en de rol van Microft Holmes wordt gespeeld door Sam Claflin. Het verhaal gaat over de band die Enola met haar moeder (Helena Bonham Carter) heeft met haar moeder, die op een dag op mysterieuze wijze verdwijnt. Ze roept de hulp in van haar twee briljante broers om hun moeder samen op te sporen.

Nocturnal Animals

Deze thriller heeft Jake Gyllenhaal (Edward) en Amy Adams (Susan) in de hoofdrollen. Ooit waren ze getrouwd maar na een heftige gebeurtenis besloot het koppel te scheiden. Nu is Susan de eigenares van een kunstgalerij en getrouwd met een andere man. Haar huwelijk wordt echter opgeschud als Susan het gewelddadige manuscript van haar ex-man Edward ontvangt. Het manuscript is opgedragen aan haar en draagt de titel Nocturnal Animals, een bijnaam die Edward vroeger voor de met een eeuwig slaaptekort kampende Susan had. Hij nodigt haar uit voor een diner wanneer hij LA weer bezoekt met de intentie haar tot verantwoording te roepen voor hetgeen zij hem heeft aangedaan.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.