iPad Pro krijgt kleinere schermrand

Door: Lub Snoek | 21 februari 2017 14:59

Nieuws

Apple gaat in maart een iPad Pro aankondigen met een bijna randloos scherm. Het formaat van de tablet blijft hetzelfde als de 9,7inch iPad die we nu al kennen, maar krijgt een groter scherm.

Maart

Dat melden bronnen aan de website Mac Otakara. Apple zou naast de iPad Pro van 9,7- en 12,3inch ook een iPad Pro uitbrengen met een scherm van 10,5inch. De nieuwe iPad Pro krijgt hetzelfde formaat als de 9,7inch iPad Pro, maar krijgt een groter scherm. Apple zal de randen van het scherm een stuk kleiner maken waardoor er meer scherm op hetzelfde oppervlak past. Lees ook: Apple levert nieuwe iPhone zonder koptelefoonadapter.

Er komt niet alleen een nieuwe iPad Pro, ook komt er een nieuwe iPad Mini. De nieuwe kleinere iPad krijgt dezelfde vier speakers die de iPad Pro ook heeft en krijgt een TrueTone-beeldscherm. De nieuwe kleinere iPad kan ook via een Smart Connector worden verbonden met speciale iPad-toetsenborden.

Red

Niet alleen geeft Apple de iPad een upgrade; ook de iPhone krijgt wat veranderingen. Het zijn echter wel kleine veranderingen; de iPhone SE zal verkrijgbaar worden met 128GB aan opslaggeheugen en de iPhone 7 krijgt ook een rode uitvoering. Of deze rode uitvoering onderdeel wordt van de (RED), is nog niet duidelijk.

Hoewel de uitnodigingen nog niet de deur uit zijn, is het zeer waarschijnlijk dat Apple volgende maand een iPad-evenement organiseert. In 2011, 2012 en 2016 organiseerde Apple al eerder een evenement voor de iPad.

Randloos

Het bijna randloze scherm van de nieuwe iPad kan een voorbode zijn voor het uiterlijk van de iPhone 8. Analisten meldden al eerder dat de iPhone 8 een bijna randloos scherm zou krijgen met virtuele knoppen op de plek waar nu de home-knop zit. Of de iPad deze virtuele knoppen ook zal krijgen, zal de tijd ons leren.

Uit bovenstaande berichten blijkt dus dat Apple een soort betere tussen-iPad zal verkopen. Hetzelfde formaat als de gewone iPad, maar met een groter scherm. Uit de schetsen van KGI Research blijkt dat Apple hetzelfde zal doen met de iPhone 8. Twee formaten qua telefoon, maar drie formaten qua beeldschermen. De iPhone 8 met het grotere scherm krijgt ook het beste scherm. Een OLED-scherm met virtuele knoppen waar nu de Home-knop zit. Als Apple deze lijn doortrekt, is de kans groot dat de nieuwe iPad Pro met het grotere scherm ook het beste scherm zal krijgen.

Het lijkt erop dat Apple de consument nu de keuze zal geven tussen een iPhone 8, een iPhone 8 met een bijzonder scherm en een iPhone 8 Plus. Zal de Plus-variant de beste iPhone blijven? Of wordt de iPhone 8 met het OLED-scherm de allerbeste iPhone?

Het is een vrij opvallende keuze, aangezien de grotere modellen bij Apple vaak beter waren. Zo had de iPhone 6 Plus als enige optische stabilisatie in de camera en heeft de iPhone 7 Plus als enige iPhone twee camera's. Stapt Apple af van de keuze om de grootste telefoon de beste specificaties te geven?

0 Reactie(s) op: iPad Pro krijgt kleinere schermrand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.