Apple verwijdert pagina voor Activeringsslot

Door: Lub Snoek | 31 januari 2017 09:47

Nieuws

Apple heeft de pagina voor het Activeringsslot verwijderd van iCloud.com. Hiermee konden gebruikers controleren of een iOS-apparaat nog gekoppeld was aan een iCloud-account via Zoek iPhone.

Gebruikers konden het serienummer of IMEI-nummer invoeren en de pagina op iCloud.com liet zien of het toestel nog beschermd was door Zoek mijn iPhone. Gebruikers die een tweedehands toestel kochten, konden met behulp van het serienummer eenvoudig zien of het toestel nog gekoppeld was aan een iCloud-account. Deze tool was vooral handig om te controleren of een aangeboden iPhone niet gevonden of gestolen was. Lees ook: iPhone verkopen? Zo wis je je toestel écht!

Apple Store

Het verdwijnen van de pagina wil niet zeggen dat het Activeringsslot ook wordt verwijderd. Dit wordt nog steeds automatisch geactiveerd als je een iOS-toestel koppelt aan je iCloud-account. Op de vernieuwde pagina met informatie over het Activeringsslot, staat het volgende:

"Als je een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een erkende Apple reseller, is het je eigen verantwoordelijkheid te controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar."

Apple verwijdert hiermee een functie waarmee kopers van een tweedehands toestel konden controleren of het toestel wel echt gewist was en niet verloren of gestolen. Hoewel Apple geen officiële verklaring heeft gegeven, wil Apple gebruikers waarschijnlijk stimuleren om hun producten nieuw aan te schaffen en dan met name bij de Apple Store zelf.

0 Reactie(s) op: Apple verwijdert pagina voor Activeringsslot

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.