Apple gaat geen auto bouwen, maar wel een zelfrijdend systeem

Door: Daan Doedens | 17 oktober 2016 16:53

Nieuws

Zit je al jarenlang met smart te wachten op een echte Apple-auto? Dan moet je misschien een ander langetermijnproject overwegen. Het lijkt er sterk op dat Apple hooguit een zelfrijdend systeem gaat maken dat in andere, bestaande auto's gebouwd kan worden.

Geruchten over een Apple Car gaan al jaren, maar Apple zelf houdt de kaken stijf op elkaar. Wel kwamen er de afgelopen maanden steeds meer berichten naar buiten over een mogelijke auto. Apple heeft het bestaan voor de plannen ook nooit ontkend - maar ook nooit bevestigd. Lees ook: iPhone 7 heeft virtuele thuisknop bij problemen.

Zelfrijdend systeem

Dat wil overigens niet zeggen dat Apple de auto-industrie volledig links laat liggen. Er lijken wel degelijk plannen te zijn voor een zelfrijdend systeem, alleen zou dat in andere auto's gebouwd gaan worden. Dat is productietechnisch en financieel gezien immers een stuk veiliger dan een drukke branche als de auto-industrie proberen te veroveren.

Ook de lage winstmarges zijn een probleem, en kampte Apple met weglopende medewerkers van het project. Daarmee lijkt Project Titan ten einde. Of Apple in de toekomst nog een poging gaat doen om Google, Tesla en andere fabrikanten naar de kroon te steken, is afwachten. Tot die tijd moeten we het doen met hooguit een Apple-systeem in een gewone auto.

0 Reactie(s) op: Apple gaat geen auto bouwen, maar wel een zelfrijdend systeem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.