Xbox One pas in 2014 naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 15 augustus 2013 09:40

Nieuws

Microsoft maakte woensdagavond bekend dat de Xbox One pas in 2014 beschikbaar zal komen in Nederland. Vanaf november van dit jaar zal de nieuwe spelconsole wel in onder meer de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland te koop zijn.

Xbox-topman Larry Hryb liet woensdag weten dat de lancering van de Xbox One in acht Europese landen zal worden doorgeschoven naar "begin volgend jaar". Naast Nederland moeten ook België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland enkele maanden langer wachten.

Hyrb zegt dat het lokaliseren van de Xbox One aanleiding is voor de vertraging. De console zal het mogelijk gaan maken om met de stem te worden aangestuurd. Ook belooft Microsoft dat er televisie via de console gekeken kan worden. Mogelijk heeft Microsoft er een flinke kluif aan om de Nederlandse taal te ondersteunen.

Gratis Xbox One-game

Mensen die inmiddels al een voorbestelling hebben geplaatst voor de Xbox One, krijgen ter compensatie een gratis game. De opvolger van de Xbox 360 zal het moeten gaan opnemen tegen de PlayStation 4 van Sony. Het ziet er vooralsnog wel naar uit dat de PS4 voor het einde van 2013 naar Nederland zal komen.

0 Reactie(s) op: Xbox One pas in 2014 naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.