Vuze 4.6.0.4

Door: Martin Gijzemijter | 06 juni 2011 12:27

Review

De naam Vuze komt u wellicht niet heel bekend voor, maar misschien doet de naam Azureus een belletje rinkelen. Het bittorrent-programma werd hernoemd en de makers waagden een sprong in de wereld van sociale netwerken. Inmiddels is het programma wat meer terug bij de kern.

In de vorige versies(s) van Vuze lag de nadruk sterk op het delen van video. Daar lijkt nu weinig meer van over te zijn, maar toch is Vuze anders dan de meeste van z’n collega’s. Veel bittorrent-clients hebben de wens om zo licht en klein mogelijk te zijn, Vuze heeft die niet. Het programma wil namelijk meer zijn dan alleen een doorgeefluik voor illegale torrent-links en biedt zelf ook links naar content.

Uiteraard gaat het hierbij niet om illegale content, anders was het snel gedaan met Vuze. Via het Vuze HD Network kunt u bladeren door een uitgebreide bibliotheek aan (recente) video’s in uiteenlopende categorieën. U moet dan niet denken aan een YouTube-achtige constructie, want het gaat hierbij om video’s van kanalen als The Onion, CNN Daily enzovoort. Het is niet mogelijk om de video’s online te bekijken, u moet ze downloaden. Dat lijkt een rare keuze, maar wordt verklaard door een andere functie.

Via het Vuze HD Network kunt u snel leuke video’s vinden.

Wanneer u de video’s eenmaal gedownload hebt, kunt u ze met de (beta-)functie Device Playback, streamen naar bijvoorbeeld de Xbox 360 of PlayStation 3. Ook kunt u de video’s converteren voor onder andere de iPhone of iPad. Jammer is wel dat hierbij alleen opties staan voor de apparaten van Apple, er zijn immers meer goede mediaspelers op de markt en u kunt de instellingen niet zelf wijzigen. Tot slot kunt u ook rss-feeds toevoegen van videowebsites. Deze video’s hoeft u niet te downloaden, maar daardoor kunt u ze ook niet converteren.

Vuze is een interessante weg ingeslagen. Als bittorrent-client werkt het prima, maar het programma is te zwaar als u echt alleen een downloadprogramma zoekt. Vindt u de extra content interessant, dan is het een goede combinatie van twee werelden.

Gedownloade video’s kunt u eenvoudig converteren.

Vuze 4.6.0.4

Taal Engels

Download Windows 8,5 MB; Mac 8,2 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

 

Pluspunten

Bittorrent-client

Groot videoaanbod

Eenvoudig converteren

Minpunten

Extra functies

Enkel conversie voor

Apple-apparaten

Geen conversie rss-feeds

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Vuze 4.6.0.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.