Tweetdeck 0.37.5

Door: Joris Peterse | 15 april 2011 11:57

Review

Tweetdeck is een handige desktopapplicatie waarmee u gebeurtenissen uit uw sociale netwerken gemakkelijk kunt volgen en bovendien ook zelf uw status kunt bijwerken. Zo hoeft u niet meer met uw browser de webpagina van het afzonderlijke sociale netwerk te bezoeken. Alles zit overzichtelijk in één kolommenoverzicht.

Om Tweetdeck te kunnen gebruiken hebt u Adobe Air nodig, en bij voorkeur een account op Facebook, Twitter, Foursquare, LinkedIn, Buzz en/of MySpace. Voer de inloggegevens van uw netwerken in en ze worden overzichtelijk opgenomen in kolommen. Deze kunt u naar hartenlust indelen: u bepaalt zelf het aantal, welke netwerken opgenomen moeten worden en in welke volgorde. U beschikt over een Single Column-overzicht waarin alles in één kolom wordt weergegeven of een beeldvullend overzicht met meerdere kolommen. Ook andere zaken als Trending Topics, personen of zoekresultaten op Twitter, kunnen worden toegevoegd. Die laatste mogelijkheid is bijvoorbeeld handig als u discussies wilt volgen of op de hoogte wilt blijven over een onderwerp. Desgewenst kunt u van iedere update in een kolom een kort pop-upje laten verschijnen. Ook gedeelde plaatjes worden in Tweetdeck weergegeven, ongeacht of deze geüpload zijn naar het sociale netwerk of een online dumpplaats zoals yfrog.

Een enkele Tweetdeck-kolom is handig om een sociaal netwerk real-time in de gaten te houden.

Updaten

Tweetdeck is niet alleen geschikt om updates van anderen bij te houden, maar kan ook gebruikt worden voor het plaatsen van updates. U kunt er zelfs voor kiezen om in één klap dezelfde update op meerdere netwerken te plaatsen. De makers van Tweetdeck hebben hier goed over nagedacht, zo worden links automatisch verkort en kunnen afbeeldingen geüpload worden naar yfrog. Het is zelfs mogelijk video op te nemen en te delen.

Vooral als u meerdere sociale netwerken bijhoudt, is Tweetdeck werkelijk een uitkomst. Niet alleen is het overzichtelijk omdat het vrijwel alle sociale netwerken integreert, u kunt ze ook nog eens gemakkelijk updaten.

In de grote kolommenweergave kunt veel weergeven, van berichtjes tot Twitter-zoekonderwerpen.

Tweetdeck 0.37.5

Freeware

Taal Engels

Download 2,3 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac; Linux

Systeemeisen Adobe Air

Oordeel 8/10

Pluspunten

Overzichtelijk

Bijzonder veel mogelijkheden

Veel sociale netwerken geïntegreerd

Minpunten

Adobe Air vereist

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Tweetdeck 0.37.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.