Tieners twitteren het meest

Door: Anna Sonnemans | 25 november 2010 14:55

Nieuws

Hoewel de meeste Nederlandse Twitteraars tussen de twintig en dertig jaar oud zijn, zijn het tieners die het vaakst gebruikmaken van hun Twitter-account.

Dat zou blijken uit een onderzoek van Twirus, een bedrijf dat eerder het RTL Twitterdebat mogelijk maakte en via Twitter griepepidemieën in Nederland meet. Voor het nieuwe onderzoek werden vierhonderd Twitter-accounts geanalyseerd.

Van deze groep Twitteraars is 57 procent man en 43 procent vrouw. 75 procent zou tussen de tien en dertig jaar zijn. De twintigers zijn in de meerderheid met 45 procent, op de voet gevolgd door tieners. Van het aantal onderzochte accounts was 30 procent tussen de tien en twintig jaar oud. Slechts 2 procent is ouder dan vijftig.

Meeste berichten

Toch zijn het niet de twintigers, maar tieners die het intensiefst gebruikmaken van Twitter. Zij Twitteren zelfs ruim twee keer zoveel als de twintig- tot dertigjarigen. Het grootste deel (80 procent) maakt overigens enkel gebruik van Twitter voor privédoeleinden.

Volgens Twirus zijn er verder in totaal meer dan 313.000 Nederlandse Twitteraars die actief gebruikmaken van de microblogdienst. De meeste Twitteraars hebben tussen de tien en honderd volgers, met een gemiddelde van dertig volgers.

Bron: Digitallife.nl

0 Reactie(s) op: Tieners twitteren het meest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.