Telecomgigant Huawei lanceert eerste smartphone in Nederland

Door: Elmar Rekers | 07 september 2012 11:30

Nieuws

Het Chinese Huawei heeft vrijdag zijn eerste smartphone, de Ascend P1, op de Nederlandse markt gelanceerd. Het midrange toestel draait op Android 4.0 en beschikt over een 1,5 GHz dualcore-processor.

Eerder dit jaar werd de Ascend P1 al in onder meer thuisland China en Australië gelanceerd. Door de smartphone nu ook naar Nederland te brengen geeft Huawei het startschot voor een intensieve campagne om hier een plekje te veroveren op het door Apple en Samsung gedomineerde smartphone-landschap.

Het toestel is uitgerust met een 1,5 GHz dualcore-processor en heeft een 4,3 inch Super Amoled-display (960 x 540 pixels). Verder is er een 8 megapixel camera op de telefoon aanwezig en is het apparaat 7,69 millimeter dik.

Huawei naar Nederland

"De mondiale lancering van de Ascend P1 (...) markeert een belangrijke mijlpaal voor Huawei", vertelt Richard Yu, bestuursvoorzitter van Huawei Device. "Het symboliseert onze ontwikkeling tot een consumentgericht merk en laat zien hoe wij ons mondiale marktleiderschap willen versterken door het uitbreiden van ons assortiment topproducten."

Huawei laat weten dat de telefoon per direct beschikbaar is via telecomaanbieders en retailers. De Ascend P1 heeft een adviesverkoopprijs van 399 euro. De fabrikant heeft al aangegeven later dit jaar met meerdere telefoons en tablets naar Nederland te komen. Zo is onder meer de high-end Ascend D XL in het vooruitzicht gesteld, een smartphone met een quadcore-processor.

0 Reactie(s) op: Telecomgigant Huawei lanceert eerste smartphone in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.