Swiftpoint Mouse

Door: Redactie Computer!Totaal | 15 februari 2011 16:47

MacWorld

Werp een blik op de Swiftpoint Mouse en u zou denken dat Swiftpoint Limited simpelweg heeft geprobeerd om de kleinste muis ter wereld te maken. Dat piepkleine formaat is echter niet voor niets, want door de compacte afmetingen moet dit de ideale reismuis zijn. Is hij groot genoeg om toch comfortabel te werken?

De Swiftpoint Mouse heeft een afmeting van slechts 5 bij 4 centimeter en weegt minder dan 30 gram. Fabrikant Swiftpoint Limited beweert dan ook dat dit de ideale reismuis is, omdat hij in alle omstandigheden bruikbaar is. Zo is hij klein en precies genoeg om de palmsteun van de notebook zelf als ondergrond te gebruiken, wat bijvoorbeeld handig is in het vliegtuig. Ondanks het compacte formaat blijkt de muis toch verrassend ergonomisch. Uw duim plaatst u in de grote rubberen groef aan de linkerkant en uw wijsvinger legt u op de twee muisknoppen aan de bovenkant. Uw middelvinger plaatst u in een rubberen groef aan de rechterkant. In de praktijk komt het er op neer dat u de muis min of meer als een pen vasthoudt en is hij zonder ongemak voor een lange tijd te gebruiken. Het ergonomische ontwerp komt wel met een groot nadeel: de muis is alleen bedoeld voor rechtshandigen.

De rechter- en linkerzijde van de Swiftpoint Mouse.

In de praktijk reageert de muis goed en is hij dankzij de optische resolutie van 1000 dpi erg precies. Wel is de palmsteun van onze notebook soms net iets te klein en is het onhandig dat de muis op de palmsteun staat als u wilt typen. Op een iets grote werkplek dan uw schoot kunt u hem natuurlijk wel gewoon op een ondergrond naast de notebook gebruiken.

Swiftpoint levert een magnetische sticker mee die u ergens op uw notebook plakt waar u de muis in kunt parkeren. Een handige parkeerplaats is de touchpad, die u toch niet meer gebruikt. Ook handig is de usb-ontvanger in de usb-poort, die tevens als cradle en oplader voor de muis dient. Wanneer u de muis niet meer wilt gebruiken, legt u de muis op de usb-ontvanger en laadt hij op.

De usb-ontvanger is tevens de oplader en cradle waar de muis stevig in blijft zitten.

Handige mogelijkheden

Aan de linkerkant bevindt zich tevens een scrollwieltje dat bedienbaar is met zowel de wijs- als de middelvinger. De muis kent echter een trucje: kantel de muis een beetje en het scrollwieltje komt in contact met de ondergrond waardoor u kunt scrollen door de muis te bewegen. Het scrollwieltje heeft nog meer handige mogelijkheden. Houdt de rechtermuisknop ingedrukt en u kunt scrollen met één pagina in één keer. Wanneer u de linkermuisknop ingedrukt houdt, dan kunt u in- en uitzoomen met het scrollwieltje. Een andere handige mogelijkheid is de kalibratiemogelijkheid waarmee u de muis leert wat de opwaartse beweging is. Wanneer u de muis namelijk op uw notebook zelf gebruikt is de hoek van uw pols waarschijnlijk meer naar binnen, waardoor het onhandig is als u de muis precies recht omhoog moet bewegen. U kunt de muis echter leren dat omhoog in een hoek gebeurt, waardoor u de muis niet hoeft te draaien voordat u de muis omhoog beweegt. Overigens zijn alle genoemde mogelijkheden in de muis ingebouwd en is er geen software noodzakelijk. Dat heeft als nadeel dat u bijvoorbeeld geen nieuwe functies kunt toewijzen aan de knoppen.

Conclusie

Als u liever een muis gebruikt dan uw touchpad, dan is de Swiftpoint Mouse een interessant product. Hij is klein genoeg om zelfs op uw notebook te gebruiken, zodat u overal kunt ‘muizen’. De muis is comfortabel en zit vol handigheidjes waardoor hij optimaal te gebruiken is op bijvoorbeeld uw notebook zelf. Een slim product waar frequente reizigers zeker blij van worden.

Swiftpoint Mouse

Prijs € 59,-

Garantie 2 jaar

OS Windows 2000/XP/Vista/7; Mac OS 10.4 en hoger

Oordeel 7/10

Pluspunten

Klein maar comfortabel

Handige scrollmogelijkheden

Slimme functies

Minpunten

Alleen voor rechtshandig gebruik

Minder comfortabel dan een goede normale muis

Niet aan te passen met software

0 Reactie(s) op: Swiftpoint Mouse

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.