Songbird 1.10.2

Door: Robbin Ooijevaar | 27 april 2012 14:03

Review

Met de populaire en veelbesproken muziekprogramma's iTunes en Windows Media Player kunt u gemakkelijk vergeten dat er meer software is voor de muziekliefhebber. Songbird is een fraai vormgegeven en multifunctioneel pareltje op dit gebied.

Een speerpunt van Songbird is de snelheid waarmee het programma werkt en u uw muziekcollectie benadert. Ook heeft Songbird handige uitbreidingen (plugins) voor muziekdiensten zoals Last.fm, Concerts (concert informatie) en SHOUTcast Radio. Bij de eerste start van Songbird kunt u de Nederlandse taal kiezen en aangeven welke plugins u wilt gebruiken. Ook kunt u uw muziek en afspeellijsten laten importeren vanuit iTunes. Als u snel aan de slag wilt, kunt u deze stap overslaan en hem eventueel later uitvoeren via het menu Extra / Opties / Media importeren. Bij deze instelling vindt u eveneens het tabblad Volgmappen. Hierin kunt u bijvoorbeeld uw downloadmap opgeven. Songbird houdt deze in de gaten en voegt nieuwe muziek automatisch toe aan uw Songbird-bibliotheek. U kunt Songbird ook gebruiken om muziek op uw telefoon of mp3-speler te beheren. Daarnaast kan Songbird prima samenwerken met iTunes, en dat is handig als u een iPod of iPhone hebt. Deze randapparatuur wordt ook direct ondersteund door Songbird, maar de werking van het programma is daarbij minder optimaal dan die van iTunes.

Songbird is een interessant alternatief voor iTunes en Windows Media Player.

Songbird 1.10.2

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows 14,6 MB; Mac 23,4 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen 1.5-GHz processor, 512 MB RAM, 150 MB harde schijf ruimte

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Songbird 1.10.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.