Ruim helft Nederlanders in bezit van smartphone

Door: Elmar Rekers | 15 maart 2012 09:27

Nieuws

Ruim de helft van alle Nederlanders had in het vierde kwartaal van 2011 een smartphone in bezit. Dat maakt onderzoeksbureau Telecompaper bekend. Hiermee groeit het gebruik van slimme mobieltjes met 53 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

In totaal had 52 procent van de Nederlanders eind 2011 een smartphone in gebruik. Dit tegenover 34 procent in het vierde kwartaal van 2010. Vooral Android heeft in Nederland een flinke opmars doorgemaakt, zo blijkt uit het rapport 'Dutch Smartphone User 2011-Q4' van Telecompaper.

Samsung

Volgens de onderzoekers komt het smartphonegebruik voor het eerst uit boven dat van de traditionele mobieltjes. Samsung gaat in Nederland aan de leiding op de smartphonemarkt. Als er gekeken wordt naar het onderscheid in de post- en prepaidmarkt, dan blijkt dat Apple, HTC en Nokia het vooral goed doen op de abonnementmarkt, en Samsung en BlackBerry juist veel prepaidgebruikers tellen.

Telecompaper heeft voor het onderzoek bijna 20.000 respondenten geraadpleegd in de periode oktober 2011 - december 2011.

0 Reactie(s) op: Ruim helft Nederlanders in bezit van smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.