Rechtbank Amsterdam verbiedt microfoon HTC One

Door: andreas-udo-de-haes | 23 april 2013 09:17

Nieuws

STMicroelectronics moet per direct de levering van geavanceerde microfoons voor de HTC One staken, omdat het een exclusief contract met Nokia schendt.

Nokia heeft bij de rechtbank Amsterdam een voorlopig verbod gekregen op de microfoon die in de One zit, het nieuwe vlaggenschip van HTC. Deze zogenaamde high dynamic range (HDR) microfoon is namelijk exclusief voor Nokia geproduceerd door STMicroelectronics, maar blijkt ook in de HTC One te zitten.

Exclusieve Nokia-microfoon

Volgens Nokia heeft STMicroelectronics, statutair gevestigd in Amsterdam, dit exclusieve contract geschonden door identieke technologie aan HTC te leveren. Het verkoopverbod op de HDR-microfoons is per direct en wereldwijd, aldus Nokia in een reactie aan Webwereld.

Alhoewel Nokia STMicroelectronics aanpakt is de HTC One het concrete doelwit. “HTC heeft geen licentie of toestemming van Nokia om deze microfoons of de technologie waarop het is gebaseerd is te gebruiken. In zijn marketing claimt HTC dat zijn HDR-microfoon een cruciale feature is van de HTC One, maar het is technologie van Nokia, exclusief ontwikkeld voor gebruik in Nokia producten”, aldus Nokia.

Effect op levering HTC One onduidelijk

STMicroelectronics bevestigt de uitspraak. “De rechtbank Amsterdam heeft vandaag een verbod uitgesproken op de verkoop van een specifieke microfoon op de open markt. We zijn van zins in hoger beroep te gaan”, laat de woordvoerder weten.

Het is onduidelijk welk effect het vonnis heeft op de leveranties van de HTC One, die net in Nederland op gang komt. HTC laat aan Engadget in een verklaring weten “teleurgesteld” te zijn. “We bekijken wat de invloed is op onze business en zullen direct alternatieve oplossingen zoeken."

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Rechtbank Amsterdam verbiedt microfoon HTC One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.