OS X Lion installeren

Door: Robbert Brus | 09 september 2011 15:48

How To

Nog niet zo lang geleden werden Apple-bezitters verblijd met de komst van Apples nieuwste besturingssysteem. In plaats van een installatie via een cd of dvd installeert u Lion via de App Store. Hoe u het verse besturingssysteem kunt aanschaffen en de nieuwe installatiemethode in zijn werk gaat, leest u in onderstaande stappen.

Account maken en opwaarderen

Om Lion te downloaden moet het besturingssysteem Snow Leopard geïnstalleerd zijn, samen met alle updates. Daarnaast hebt u een Apple ID nodig met minimaal een tegoed van 23,99 euro om Lion in de App Store te kunnen kopen. Voor het aanmaken van een Apple ID gaat u naar: https://appleid.apple.com. Klik op de knop Maak een Apple ID aan, vul de gegevens in en klik op Maak Apple ID aan. U kunt op twee manieren betalen: door middel van een iTunes Gift Card of via een creditcard. Open de App Store en klik rechts op Log in, vul uw Apple ID en wachtwoord in en klik weer op Log in. Doorloop de Algemene Voorwaarden en Apples privacybeleid. Na akkoord dient u uw betalingsgegevens of een code van een iTunes Gift Card op te geven om door te kunnen gaan en uw account te activeren.

Vul de gevraagde gegevens in en klik onderin de pagina op Maak Apple ID aan.

Lion zoeken en downloaden

Zodra uw account is geactiveerd en er is een betalingsmogelijkheid, is het tijd om Lion aan te schaffen. Start de App Store en tik rechtsboven in het zoekveld het trefwoord Lion. Open OS X Lion en klik vervolgens rechts op 23,99 €. Vul uw Apple ID en wachtwoord in om de betaling van 23,99 euro te bevestigen en het downloaden te starten. Lion is 3,49 GB groot, dus afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding kan het even duren voordat het besturingssysteem binnen is. Na het downloaden start Mac OS X-installatie, klik op Ga door en ga indien gewenst Akkoord met de voorwaarden. Kies de schijf waarop Lion geïnstalleerd moet worden, klik op Installeer en bevestig met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik na een aantal minuten op Herstart om de verdere installatie te hervatten. Na ongeveer een half uur herstart de computer automatisch opnieuw en is Lion geïnstalleerd.

De installatie van Lion gaat eenvoudig. Met een paar klikken wordt het besturingssysteem geïnstalleerd.

Installeren vanaf usb

Kunt u Lion niet vanuit de App Store installeren, bijvoorbeeld omdat er een nieuwe schijf in uw computer zit, dan kan via een trucje Lion vanaf een usb-stick worden geïnstalleerd. U hebt hier wel een andere Apple-computer voor nodig waarop Lion al is gedownload (maar niet geïnstalleerd), plus een usb-stick van minimaal 8 GB. Open Finder / Programma's, klik met de rechtermuisknop op Mac OS X-installatie en kies Toon pakketinhoud. Ga naar de map Contents / SharedSupport en kopieer het bestand InstallESD.dmg naar uw bureaublad. Sluit de usb-stick aan en open Finder. Ga naar Programma's / Hulpprogramma's / Schijfhulpprogramma en klik op de usb-stick. Open het tabblad Terugzetten en klik op Schijfkopie. Kies het bestand InstallESD.dmg en klik op Open. Sleep de usb-stick van het linkermenu naar Doel en klik op Zet terug. Sluit de usb-stick nu aan op de gewenste computer en start op met de Alt-toets ingedrukt. Kies de usb-stick om de installatie te starten.

Kunt u niet vanaf de App Store installeren, dan is via een usb-stick ook een mogelijkheid.

1 Reactie(s) op: OS X Lion installeren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 januari 2015 20:18 Anoniem
  Goedemiddag,
  Ik heb een imac overgekocht waar de schijf gewist is. Zie wel een recovery partitie. Als ik Mac OS X lion wil installeren, maak ik verbinding met internet. En geef mijn Apple account gegevens in (heb geen besturingssysteem gekocht nog) Daarna krijg ik de melding dat het programma niet beschikbaar is.
  Wat moet ik doen, kunt u mij raad geven aub.
  Bij voorbaat hartelijk dank,
  Anita Berkhout
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.