Norton Online Family

Door: Evi Maquoi | 09 juni 2011 11:41

MacWorld

Weet u wat uw kroost allemaal uitspookt op het internet? Welke sites worden er bezocht? Op welke sociale-mediasites zijn ze actief? Goede communicatie met uw kinderen over hun computergedrag is noodzakelijk. Via Norton Online Family kunt u uw kinderen beschermen én controleren.

Nadat u een gratis account hebt aangemaakt en u de profielen van uw kinderen hebt aangemaakt en ingesteld via de Norton Online Family-website, moet u Norton Online Minder installeren. Deze software registreert alle surfactiviteiten. Vervolgens is het tijd om op de Online Family-website uw huisregels aan te geven. U kunt per kind een profiel instellen en vervolgens aanvinken welke soort websites toegestaan zijn. Specifieke url’s invoeren van websites die geblokkeerd of toegestaan worden, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Via het Safe Search-filter kunt u volwassen inhoud uit zoekmachines bannen en achterhalen welke zoektermen uw kroost invoert.

U bepaalt volledig zelf welke categorieën websites bezocht mogen worden.

Waarschuwing per e-mail

Norton Online Family laat u toe om het surfgedrag van uw kinderen in de gaten te houden en bepaalde websites te blokkeren. Dat werkt bovendien erg goed. Ook handig is dat uw kinderen toch uw toestemming kunnen vragen voor bepaalde sites die zij tijdens het surfen tegenkomen. Stuiten ze op ‘foute’ sites? Dan wordt u onmiddellijk op de hoogte gesteld via e-mail.

De ingebakken chatcontrole werkte tijdens onze test niet. We konden Windows Live Messenger niet blokkeren en ook een logboek bijhouden was geen optie. Op de Norton-website werd dan ook gewaarschuwd dat de IM-controle (nog) niet in alle regio’s beschikbaar is. Volgens een medewerkster van Symantec is dit vanaf eind 2011 wel het geval.

Uw kind kan eventueel toestemming vragen indien hij of zij een geblokkeerde site opmerkt.

Norton Online Family

Freeware

Taal Nederlands

Download 11,8 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen 300 MHz-processor, 512 MB RAM, 30 MB harde-schijfruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlands

Goede blokkeerfunctie

Configuratie voor meerdere pc’s

Minpunten

IM-controle werkt nog niet

Premier-versie enkel voor VS (vanaf eind 2011 in Europa)

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Norton Online Family

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.