Nederlander kiest voor Facebook, Hyves in verval

Door: Elmar Rekers | 03 mei 2012 12:25

Nieuws

Het aantal Nederlandse Facebook-gebruikers is gestegen naar 7,3 miljoen. Hyves ziet het aantal actieve leden echter sterk teruglopen. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom Research onder ruim elfduizend mensen.

Het aantal Nederlanders dat actief is op Facebook blijkt het afgelopen jaar sterk te zijn gestegen. Waren er in 2011 nog maar 4,9 miljoen Nederlandse gebruikers, nu telt het sociale netwerk er ongeveer 7,3 miljoen. Hiermee heeft Facebook de Nederlandse concurrent Hyves definitief achter zich gelaten.

Was het aantal gebruikers op Facebook en Hyves een jaar geleden nog in evenwicht (respectievelijk 4,9 en 4,8 miljoen), nu ziet Hyves dat het aantal actieve gebruikers is teruggelopen tot drie miljoen. Facebook zag de gebruikersgroep met 45 procent stijgen, waar Hyves deze juist met 37 procent zag dalen.

Dagelijkse gebruikers

Ook het aantal gebruikers dat dagelijks gebruik maakt van het sociale netwerk ligt bij Facebook aanzienlijk hoger dan bij Hyves: 4,3 miljoen tegenover één miljoen. Newcom Research verwacht dat het verschil tussen de netwerken het komende jaar alleen maar groter zal worden. Vooral jongeren zullen Hyves naar verwachting steeds vaker verruilen voor het internationale Facebook.

Verder blijkt uit het onderzoek van Newcom dat zowel LinkedIn als Twitter 3,2 miljoen gebruikers telt en dat YouTube op een tweede plek staat met 6,9 miljoen Nederlandse gebruikers. Google+ is bij het onderzoek overigens buiten beschouwing gelaten.

0 Reactie(s) op: Nederlander kiest voor Facebook, Hyves in verval

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.