miniRadio 3.9.1

Door: Richard Veenstra | 09 augustus 2011 16:29

Review

Programma's hoeven geen tientallen functies te bevatten om doeltreffend te zijn. Dat bewijst het programma miniRadio van ontwikkelaar Jan-Gerd Tenberge wel. Het programma installeert zich in uw Mac OS X-menubar en geeft u toegang tot honderden radiozenders.

Alvorens u uw favoriete zender kunt afspelen, is het een goed idee om een kijkje te nemen bij de aanwezige zenders. Via Default Stations verschijnt er een lijst met meer dan 1200 zenders, gerangschikt op alfabetische volgorde. Hier kunt u zenders selecteren en deze worden dan opgeslagen als uw persoonlijke favorieten. Jammer genoeg zijn de zenders niet gerubriceerd op land, genre of kwaliteit, dit zou je toch wel verwachten van een betaald programma. De lijst met zenders wordt regelmatig geüpdatet, maar via het menucommando Custom Station kunt u zelf eenvoudig streams van online radiozenders toevoegen.

Het programma installeert zich in de menubar van uw Mac.

Om miniRadio te bedienen hoeft u niet op het pauzeknopje in de menubar te drukken, het programma is volledig te besturen via de mediatoetsen op uw toetsenbord. Helaas beperkt zich dit alleen tot het afspelen en pauzeren van zenders. Het zappen tussen verschillende zenders is niet mogelijk. Ook is het een beetje vreemd dat het onzichtbaar is welke zender wordt afgespeeld. Het programma werkt weliswaar goed en het concept om honderden radiozenders in uw menubar tot uw beschikking te hebben is een aardig idee, maar toch ontbreken er functies om de prijs van vier euro te rechtvaardigen. Immers, het gratis programma iTunes speelt ook radiozenders af en alle zenders zijn gerubriceerd op genre. Met een gratis applicatie als uTunes is het vervolgens mogelijk om iTunes vanuit uw menubar te besturen. Koppelt u vervolgens ook nog Growl aan uTunes, dan worden er zelfs titels van liedjes en artwork weergegeven. Hiervoor moet u dan natuurlijk wel verschillende applicaties op uw Mac installeren.

Met miniRadio heeft u toegang tot honderden zenders. Helaas zijn deze alleen alfabetisch gesorteerd.

miniRadio 3.9.1

Prijs € 3,99

Taal Engels, Duits

Medium 600 KB download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Mac OS X 10.4 of hoger

Systeemeisen 1,4 MB harde-schijfruimte

Maker Jan-Gerd Tenberge

Oordeel 6/10

Pluspunten

Minimale vormgeving

Basisfuncties werken goed

Minpunten

Karige onderverdeling van zenders

Geen visuele weergave van zender of lied

Prijs

0 Reactie(s) op: miniRadio 3.9.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.