Kingsoft Office - Het gratis alternatief voor Microsoft Office

Door: andre-kies | 02 juni 2014 14:30

Review

Microsoft Office is zonder twijfel het bekendste Office-pakket. Met de nieuwste versie, Office 365, zit je al snel aan een abonnement verbonden. Kingsoft Office is hier een gratis alternatief voor. Wij testen of deze als vervanging kan dienen.

Specificaties

Prijs: Gratis

Documenttypen: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .txt en .pdf

Beschikbaarheid: iPhone, iPad en Android-tablet,-smartphone

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Uitgebreid
 • Makkelijk hanteerbaar
 • Handig op tablet/smartphone
 • Minpunten
 • Lettertypes
 • Diavoorstellingen

Kingsoft Office is een gratis app voor Android en iOS. Deze heeft een tekst-, berekenings- en presentatieprogramma, vergelijkbaar met Word, Excel en PowerPoint. Je krijgt gratis toegang tot de cloudservice van Kingsoft en de programma's zijn compatibel met Microsoft Office 2010 en Office365.

Kingsoft Writer

Met Kingsoft Writer kun je documenten maken. Dit werkt anders dan Word op de pc, maar is geoptimaliseerd voor gebruik op smartphone en tablet. Met het programma kun je veel vergelijkbare acties uitvoeren, zoals het maken van koppen, opsommingen en de tekstkleur veranderen. Je kunt ook woorden tellen en foto's toevoegen. Writer komt ook waar Word niet komt, je kunt items met een knop op je mail, Evernote of cloudservice zetten. Het grootste nadeel is dat je veel minder lettertypes tot je beschikking hebt, waaronder het populaire Calibri en Arial, en dat je geen sjablonen kunt gebruiken.

Je kunt niet creatief worden met lettertypes.

Score: 3,5 van de 5 sterren

Kingsoft Presentation

Met Kingsoft Presentation kun je zelf presentaties in elkaar zitten. Het programma heeft veel weg van Microsoft PowerPoint. Zo is het design vrijwel identiek en zit het enige verschil hierin dat je aanpassingen kunt doen door te swipen in het menu. Dit maakt gebruik op smartphone en tablet ideaal. Presentation moet zijn grotere broer erkennen in PowerPoint. Het Kingsoft-programma biedt minder lettertypes en ook minder dia-opties. Je kunt kiezen uit een vijftal overgangen en je kunt alleen de overgangstijd naar eigen wens instellen. Een voordeel is wel dat je jouw presentatie met vijf anderen kunt delen, die deze dan via het web kunnen volgen.

Deel je presentaties direct en houd ze online.

Score: 3 van de 5 sterren

Kingsoft Spreadsheets

Kingsoft Spreadsheets biedt net als Excel veel formules om berekeningen te maken. Je kunt hiermee de aanwezige tabellen en grafieken invulling geven. Je krijgt bij Spreadsheets niet het idee dat je iets mist ten opzichte van Excel en dat maakt dit programma de beste van de drie aanwezigen. Kingsoft Spreadsheets is ideaal als je snel en gemakkelijk berekeningen wilt maken. Die info kun je in je Writer of Presentation-sheets inladen en het maakt het handig om je boekhouding bij te houden.

Het krachtigste element van Spreadsheet: formules.

Score: 4,5 van de 5 sterren

Dit vinden wij van Kingsoft Office

Kingsoft Office is niet zo uitgebreid als Microsoft Office, maar biedt zeer veel voor een gratis app. Vooral Spreadsheets biedt ruime mogelijkheden om je tabellen en grafieken te optimaliseren. Writer werkt zeer handig, maar levert helaas veel in als het gaat om het aantal beschikbare lettertypes. Ook Presentation is niet zo uitgebreid als PowerPoint, maar er zijn genoeg opties om goede presentaties te maken. Kingsoft Office is compatibel met Microsoft Office en is mede daardoor een handige tool als je bij je documenten wilt op je smartphone of tablet.

Kingsoft Office

Te downloaden: iOS en Android.

2 Reactie(s) op: Kingsoft Office - Het gratis alternatief voor Microsoft Office

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 juni 2014 16:38 Anoniem
  Er zijn wel degelijk sjablonen te gebruiken en ook zelf te maken in dit programma. Ook is het mogelijk om sjablonen van MS-office om te zetten en/of te gebruiken. En als de tester even de moeite had genomen om naar onderen te scrollen in het rolmenu van de lettertypen had hij kunnen zien dat alle Windowsfonts gewoon aanwezig zijn. na de eigen lettertypes van Kingsoft. In plaats van mindere fonts dus juist meer. Een voordeel boven Libreoffice e.d. is dat Kingsoft ook de interface van Microsoft gebruikt (naäapt). Het enige nadeel dat ik aan dit programma heb kunnen ontdekken is dat ik dat bibliografie-software van Zotero niet kan te integreren. Voor de rest een regelrechte aanrader!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juni 2014 21:05 Anoniem
  Artikel refereert aan Android of IPad versie aan de screenshots te zien. Er bestaat echter ook een meer dan uitstekende PC versie, zeker een aanrader als aternatief tot MS Office. Voor grote en complexe spreadsheets is Kingsoft wat (te) traag en nog wat kleine details die minder zijn. Writer en Presentation zijn prima en werken vlot. Ja je moet even wennen als je van MS Office komt, maar niet veel.

  De stap van Office 2010 naar 2013 is groter. Ik vind overigens MS Office 2013 GEEN vooruitgang in gebruiksvriendelijkheid tov 2010. Ze wijzigen om te wijzigen ipv dat het voordelen biedt. Een paar program directors eruit mieteren bij MS.

  Ik overweeg heel sterk om MS 2013 bij mij eraf te donderen ten faveure van Kingsoft, terwijl ik een nota bene officiele legale MS Office licentie heb. Heeft met de slechtere interface te maken, maar ook dat je met Click&Run zit en alleen het hele pakket a 3 GB kan installeren met Access enz enz, ook al wil je dat niet. Arrogant. Ik zou ook naar Office 2010 kunnen downgraden natuurlijk…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.