JaBack 9.14

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 april 2012 15:39

MacWorld

Als u van belangrijke bestanden handmatig een back-up maakt, is de kans groot dat u deze belangrijke taak na verloop van tijd vergeet. Laat u daarom een handje helpen door JaBack. Op gezette tijden schrijft u met dit gratis programma een kopie weg naar bijvoorbeeld een usb-apparaat.

Met JaBack automatiseert u back-uptaken. Handig, want u hoeft er dan zelf niet meer bij na te denken. Als uw computer plotseling defect raakt, hebt u nog een reservekopie bij de hand. Het beste gebruikt u een extern opslagmedium, zoals een usb-stick of externe harde schijf. De installatie van JaBack is binnen mum van tijd geregeld en bevat verder geen rariteiten. De freeware is geprogrammeerd in Java, dus dit platform dient op uw computer aanwezig te zijn. De Engelstalige gebruikersomgeving oogt vrij rommelig, waardoor het even tijd kost om hieraan te wennen.

Back-up instellen

Via de knop New task opent u het juiste onderdeel om een back-up in te stellen. Er zijn verschillende opties mogelijk. Voor een normale back-up klikt u achtereenvolgens op Archive / Copy Files. Vervolgens verandert u naar eigen inzicht de instellingen, waarbij u in ieder geval de bron- en doelmap opgeeft. Daarnaast wijzigt u eventueel bestandsnamen van de back-up door de datum toe te voegen. Verder is het mogelijk om mappen te synchroniseren. U bepaalt zelf in welke richting(en) u de synchronisatie uitvoert. Wanneer u de inhoud van twee mappen gelijk wilt houden, selecteert u Bidirectional Mirror. JaBack heeft nog veel meer opties in huis. Zo kunt u back-ups wegschrijven naar een gecomprimeerd bestand en automatisch nieuwe mappen creëren.

Voor een back-up is het belangrijk dat u de juiste bron- en doelmap opgeeft.

Tijdschema's

Een back-up starten is eenvoudig. Selecteer de juiste taak en klik op Run. Via Schedule koppelt u een tijdschema aan een back-up. Zo stelt u bijvoorbeeld in dat het programma op iedere werkdag om 18:00 uur automatisch een kopie wegschrijft. U kunt ook de gewenste periode selecteren. Dat is onder andere handig als u tijdelijk een notebook te leen hebt. Verder ontvangt u van afgeronde back-ups optioneel e-mailnotificaties. JaBack is prima freeware om back-uptaken aan toe te vertrouwen. Houd er wel rekening mee dat het een vrij gecompliceerd programma betreft. Om die reden is het vooral geschikt voor ervaren pc-gebruikers.

Geef aan wanneer u automatisch een back-up wilt maken.

JaBack 9.14

Freeware

Taal Engelstalig

Download 40 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.5 of hoger

Systeemeisen Java

Maker Hitek Software LLC

Oordeel 8/10

Pluspunten

Back-ups automatiseren

Synchronisatie instellen

Veel mogelijkheden

Minpunten

Drukke gebruikersomgeving

Java vereist

Vrij gecompliceerd programma

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: JaBack 9.14

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.