iCloud is niet gehackt volgens Apple

Door: jeroen@computertotaal.nl De Jager | 03 september 2014 09:30

Nieuws

Apple ontkent na meer dan 40 uur onderzoek dat iCloud is gehackt en zegt dat de gelekte naaktfoto's van beroemdheden op een andere manier zijn buitgemaakt. Dat stelt het bedrijf in een persbericht.

Toch ontkent het bedrijf niet dat er foto's uit iCloud zijn gehaald door derden. De gebruikte methoden: wachtwoorden raden en veiligheidsvragen proberen te beantwoorden. Doordat persoonlijke gegevens van beroemdheden relatief eenvoudig zijn te achterhalen, is het antwoord op zo'n vraag net zo eenvoudig te geven.

Apple raad aan om sterke wachtwoorden te gebruiken en tweestaps-verificatie in te schakelen. Daarnaast gaat ze de autoriteiten helpen om de misbruikers te identificeren.

Beter omgaan met iCloud

Overigens kunnen beroemdheden, maar ook minder beroemde gebruikers, beter een verkeerd antwoord op een beveiligingsvraag instellen. Dat maakt het lastiger voor kwaadwillenden om goed te gokken. Nog beter is het om een eigen beveiligingsvraag aan te maken waarop het antwoord niet is te Googlen. Het allerbeste is natuurlijk om geen naaktfoto's online te zetten, en iCloud op de juiste manier in te stellen zodat je alleen deelt wat jij wilt.

0 Reactie(s) op: iCloud is niet gehackt volgens Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.