HP showt nieuwe MacBook Air-kloon (foto's)

Door: Jasper Bakker | 09 mei 2012 10:50

Nieuws

Pc-reus HP onthult nieuwe modellen van zijn ultradunne laptops. Naast nieuwe Ultrabooks komt het ook met een MacBook Air-tegenhanger die Sleekbook heet, omdat die AMD-chips bevat.

De merknaam Ultrabook kan voor dit product niet gebruikt worden, want die is namelijk van processorproducent Intel. Die heeft voor het gebruik van de naam Ultrabook strikte systeemeisen oplegt. Naast maximale dikte en gewicht voor Ultrabooks omvat dit ook een zuinige maar krachtige processor van Intel. HP onthult nu ook nieuwe concurrenten voor Apple's succesvolle MacBook Air onder een eigen merknaam.

Langer werken op AMD

Deze zogeheten Sleekbooks kunnen een AMD- of een Intel-processor bevatten. Eerstgenoemde zit dan in modellen met 15,6 inch scherm, terwijl de tweede dienst doet in modellen met 14 inch scherm. De Intel-uitvoering is optioneel verkrijgbaar met aparte grafische chips, terwijl de AMD-uitvoering dat al standaard heeft. HP belooft voor de Intel-Sleekbook een operationele duur van maximaal 8 uur en voor de AMD-Sleekbook 9 uur.

0 Reactie(s) op: HP showt nieuwe MacBook Air-kloon (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.