Hotspot Shield 1.571

Door: frank-de-graaf | 01 maart 2011 11:27

Review

Een open draadloos netwerk is handig als u buitenshuis gebruik van internet wilt maken, maar er kleeft wel een flink risico aan. Het is voor de aanbieder van een dergelijk netwerk erg eenvoudig om al het dataverkeer te ‘sniffen’, om zo bijvoorbeeld inloggegevens voor e-mail of, nog erger, de gegevens die u voor internetbankieren gebruikt, te achterhalen. U kunt uzelf beschermen door het dataverkeer te versleutelen voor het draadloze netwerk. Dat is precies wat Hotspot Shield doet.

Na installatie van de software wordt een beveiligde verbinding opgezet met de servers van Hotspot Shield en vanaf dat punt gaat u pas ‘gewoon’ het internet op. In ruil voor de beveiligde internetverbinding krijgt u echter wel op iedere webpagina een grote reclamebanner te zien. Ook levert u snelheid in, want door de beveiligde omweg gaat het laden van pagina’s beduidend langzamer. Let goed op tijdens de installatie, want het programma probeert een hoop onnodige ‘diensten’ toe te voegen, variërend van de installatie van onnodige toolbars tot het wijzigen van uw startpagina. U schakelt het programma in en uit door in het systeemvak met rechts op het icoontje van Hotspot Shield te klikken en te kiezen voor Connect/ON of Disconnect/OFF. Versleuteling biedt geen ideale oplossing, maar is hoe dan ook beter dan niets doen.

In ruil voor een grote reclamebanner zorgt Hotspot Shield voor een beveiligde verbinding.

Hotspot Shield 1.571

Freeware

Taal Engels

Download 262 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Hotspot Shield 1.571

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.