HDRtist 1.2

Door: frank-de-graaf | 28 oktober 2010 16:51

Review

De nabewerking van een kiekje is soms bijna net zo belangrijk als het fotograferen zelf. Met High Dynamic Range-fotografie (HDR) kunt u erg fraaie resultaten bereiken. Bij deze techniek maakt u meerdere foto’s van hetzelfde object, maar met verschillende belichtingsinstellingen. Vervolgens worden al deze foto’s gecombineerd tot één plaat, met als gevolg dat alle onderdelen optimaal zijn belicht.

Het gratis programma HDRtist voert deze klus voor u uit, zonder het heel ingewikkeld te maken voor wat betreft de instellingen. Het programma bevat bovendien een goede instructie over hoe u goede foto’s maakt. Nadat u een serie foto’s hebt geschoten laadt u ze in HDRtist. Het programma combineert ze vervolgens, waarbij u zelf kunt aangeven op welke wijze dat moet gebeuren. Nu is het bij bewegende objecten nogal lastig om meerdere identieke foto’s te maken. HDRtist kan in zo’n geval ook aan de slag op basis van een enkele foto, maar daarbij moet de aantekening worden gemaakt dat u zo een minder mooi resultaat bereikt.

HDRtist kan een High Dynamic Range-foto maken op basis van een serie foto’s, maar dit is ook mogelijk met behulp van ‘slechts’ een enkele plaat.

HDRtist 1.2

Freeware

Taal Engels

Download 5,4 MB

OS Mac OS X 10.4 of nieuwer

Systeemeisen Mac met Intel-, G4- of G5-processor, 512 MB RAM

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: HDRtist 1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.