Google: 'Geen Google Maps in aantocht voor iOS 6'

Door: Elmar Rekers | 25 september 2012 11:30

MacWorld

Google heeft nog geen Google Maps-applicatie klaarliggen voor Apples App Store. Dat laat Google-topman Eric Schmidt weten tijdens een vraaggesprek met journalisten in Tokio.

Apple maakt in zijn nieuwe iOS 6-besturingssysteem niet langer gebruik van Google Maps als kaartendienst. In plaats daarvan heeft het een eigen Kaarten-applicatie ontwikkeld, waarbij onder meer data van het Nederlandse TomTom wordt gebruikt.

Hoewel Google al wel een YouTube-app heeft vrijgegeven voor de App Store, lijkt een Maps-applicatie nog ver weg. "We hebben nog helemaal niets gedaan", verklaart Schmidt tegenover de verslaggevers.

"Uiteraard zijn wij van mening dat het beter was geweest als ze onze dienst bleven gebruiken. Maar ach, wat weet ik er nou eigenlijk van... We kunnen ze moeilijk dwingen om van gedachten te veranderen. Het is geheel aan hun."

iOS 6 Kaarten

Sinds de lancering van iOS 6 vorige week, krijgt Apple veel kritiek op de Kaarten-app. Zo zouden de plattegronden over sterk verouderde gegevens beschikken en laat de reisinformatie te wensen over. Apple-gebruikers zullen het voorlopig echter nog even met deze app moeten stellen, aangezien Google dus nog geen Maps-applicatie in ontwikkeling heeft.

0 Reactie(s) op: Google: 'Geen Google Maps in aantocht voor iOS 6'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.