De beste apps voor de Olympische Spelen: Ski Slopestyle Challenge

Door: Martin Gijzemijter | 13 februari 2014 12:26

Review

De Olympische Spelen kijken is natuurlijk een vrij passieve ervaring. Gelukkig verschijnen er ook altijd spelletjes die je in staat stellen om zelf eventjes een atleet te zijn, zij het een virtuele. Met Sochi 2014 Olympic Winter Games: Ski Slopestyle, waan je je een schansspringer.

Sochi 2014 Olympic Winter Games: Ski Slopestyle Challenge

Prijs

€ 1,79

Taal

Engels

Grootte

85,5 MB

Download

iOS en Android

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Fraaie graphics
  • Speel tegen vrienden
  • Officiële game
  • Minpunten
  • Gameplay te eenvoudig

Weinig games

Opvallend aan deze Olympische Spelen is dat er verbazend weinig games rond zijn verschenen. Sterker nog, deze app - ook meteen de officiële - is het enige degelijke spel dat we konden vinden rond Sotsji. Wellicht heeft dat alles te maken met de aard van Rusland, maar dat valt natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Jammer, want juist de Olympische Spelen lenen zich voor leuke, verslavende en competitieve spelletjes.

Dit spel draait niet om de gehele Olympische Spelen, maar alleen om afdalen met wat schansen om overheen te springen en trucks te doen op ski's. Wanneer je de app start, ziet het er allemaal prima uit. Fraaie graphics, en een fijne opzwepende (tikje jaren 80) soundtrack.

Op zich ziet het er allemaal prima uit.

Gameplay

Dan de gameplay. Die is, tja, wat zullen we zeggen, een tikje beperkt. Wellicht herken je nog de Sonic-games van Sega, waarbij je eigenlijk alleen maar naar voren hoefde te drukken en af en toe even hoefde te springen. Dat gevoel heb je ook een beetje wanneer je je stort op deze game. Het enige wat je hoeft te doen is te remmen en af en toe op een schans een trucje uit te voeren. De skiër stuurt zelfs zonder je hulp. Sterker nog, we hebben geprobeerd de beste man van de helling te laten afdalen zonder een toets aan te raken, en haalden zonder problemen de finish, al moet erbij gezegd worden dat we geen punten kregen.

Ski Slopestyle is dus allesbehalve moeilijk. Wat wél leuk is, is dat je met trucs meer punten kunt halen en het op die manier kunt opnemen tegen je vrienden. Als er andere goede games waren, had dit spel het daar vast tegen afgelegd, maar echte concurrentie is er niet. Dus als je echt graag de virtuele Olympische atleet wilt uithangen, is dit waarmee je het moet doen.

De gameplay is net iets te eenvoudig.

0 Reactie(s) op: De beste apps voor de Olympische Spelen: Ski Slopestyle Challenge

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.