BlackBerry Q10 niet verzekerd van volledig app-aanbod

Door: Elmar Rekers | 01 maart 2013 09:10

MacWorld

Apps voor het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem zullen niet automatisch op alle toestellen draaien. Applicaties moeten door app-ontwikkelaars zelf geoptimaliseerd worden voor het schermformaat van respectievelijk de Z10 en de Q10.

Doordat apps niet automatisch op het schermformaat worden aangepast, en de app-ontwikkelaar niet wordt verplicht twee versies van zijn app aan te leveren, kan het gebeuren dat een app wel op de Z10-beschikbaar is maar niet op de Q10. Dat bevestigen zowel een medewerker van BlackBerry als een onafhankelijke app-ontwikkelaar tegenover Computer!Totaal.

“Apps die alleen uit een scrollende pagina bestaan, zullen uiteraard gewoon op beide toestellen draaien. Er wordt op het kleinere scherm van de Q10 dan gewoon minder weergegeven. Voor andere apps zullen wij de interface echter moeten aanpassen aan de verschillende toestellen”, aldus een app-ontwikkelaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Lancering Z10 en Q10

Waar de Z10 een 4,2 inch-beeldscherm heeft, moet de meer traditionele Q10 het doen met een kleiner 3,1 inch-display. Daarbij verschilt de beeldverhouding ook nog eens van elkaar. Welke invloed dit heeft op het aantal beschikbare apps voor de toestellen, zal duidelijk worden wanneer BlackBerry de Q10 in de winkels legt. Eerst zal echter de Z10 verschijnen. Dit toestel, met enkel een touchscreen, moet in de loop van maart op de Nederlandse markt verschijnen.

0 Reactie(s) op: BlackBerry Q10 niet verzekerd van volledig app-aanbod

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.