3 manieren om Office op de iPad te krijgen

Door: james-a-martin | 19 juni 2012 11:18

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Microsoft kondigt [urlx=http://www.bgr.com/2012/05/23/microsoft-office-ipad-android-launch/]volgens bronnen[/urlx] in november een Office-applicatie aan voor de iPad en het Android-besturingssysteem. Wie niet op het najaar wenst te wachten, kan op andere manieren ervoor zorgen dat Microsoft Office op je tablet komt te draaien. Dit zijn de drie meest aantrekkelijke én eenvoudige manieren.

1. OnLive Desktop (iOS en Android)

OnLive Desktop biedt een gehele Windows-omgeving vanuit de cloud. Naast de 2010-versies van de verschillende Office-applicaties, krijgen gebruikers ook toegang tot utilities als Paint, Microsoft BlackBoard en Windows Media Player. OnLive Desktops hosted clouddienst rendert de Windows-desktop om je tablet. Dat betekent wel dat je online moert zijn om de tools te kunnen gebruiken.

OnLive biedt verschillende abonnementsvormen, waaronder een gratis standaarddienst, waarmee je toegang krijgt zolang de servers van OnLive genoeg capaciteit hebben. Voor 5 dollar per maand krijg je geprioriteerde toegang en voor het aankomende Pro-prijsplan van 10 dollar gegarandeerde toegang. Laatstgenoemd abonnement moet echter nog officieel aangekondigd worden.

Helaas is de app niet perfect. In de recensie die ik afgelopen februari schreef, merkte ik op dat de touchgebaseerde iPad-besturing niet goed functioneert in combinatie met de voor muisgebruik ontworpen Office-apps. Ook het feit dat je de verbinding verliest wanneer je naar een andere app op je tablet overschakelt is meer dan lastig. Mijn collega-blogger Tom Kaneshige merkte eerder trouwens op dat de bestandsoverdracht van de iPad naar OnLive omslachtig werkt. Daarbij moet opgemerkt worden dat je binnen de app het virtuele toetsenbord van Windows dient te gebruiken in plaats van het eenvoudiger te gebruiken virtuele toetsenbord van de iPad.

0 Reactie(s) op: 3 manieren om Office op de iPad te krijgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.