'Vooralsnog geen Google Play cadeaukaarten in Nederland'

Door: Joris Peterse | 21 augustus 2012 13:29

Nieuws

De cadeaukaarten die Google uit wil geven voor Google Play worden hoogstwaarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten uitgegeven. Met de cadeaukaarten kunnen niet alleen Android-applicaties voor smartphones en tablets gekocht worden, maar ook muziek, films en tijdschriften.

Vorige week lekte uit dat Google van plan is de cadeaukaarten te introduceren, vandaag lekte er echter meer details uit. Zo werd bekend dat de cadeaukaarten verkrijgbaar zijn met een krediet van $10,-, $15,-, $25,- en $50,- en het maximumkrediet op een account is $2000,-. De cadeaukaarten van Google zijn vergelijkbaar met die van Apple voor de App Store en hebben ook een te verzilveren code onder een kraslaag. Op korte termijn wordt verwacht dat Google zelf meer details bekendmaakt over de cadeaukaarten, die vanaf 26 augustus verkrijgbaar zouden moeten zijn.

Het krediet kan gebruikt worden om apps te kopen uit de Play Store, maar ook muziek, films en tijdschriften kunnen worden aangeschaft. Helaas zijn muziek, films en tijdschriften ook alleen verkrijgbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten. Het krediet niet gebruikt worden om de apparaten, zoals de Nexus 7, bij Google zelf aan te schaffen.

Creditcard

Groot minpunt van de cadeaukaarten is dat ze alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn. Of de kaarten op termijn ook in Nederland op de markt komen is nog niet bekend. Op dit moment is het voor Nederlandse Androidgebruikers alleen mogelijk om apps te kopen met een creditcard. Vanwege deze beperking ligt de verkoop van applicaties voor Android ver achter op de App Store van Apple.

1 Reactie(s) op: 'Vooralsnog geen Google Play cadeaukaarten in Nederland'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 april 2014 18:50 Anoniem
    Je kan nu alles downloaden met zo'n kaart
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.