'Google onthult 10 inch Retina+ Nexus-tablet'

Door: Jasper Bakker | 22 oktober 2012 11:09

MacWorld

De inhoud van Google's Android-persconferentie volgende week maandag is al uitgelekt. Een nieuwe Nexus-tablet neemt het op tegen de iPad 3, en Android 4.2 komt uit.

Android-maker Google onthult op zijn bijeenkomst van 29 oktober een 10 inch tablet die het samen met partner Samsung heeft gemaakt. Dit apparaat (codenaam Manta) heeft volgens bronnen van techblog The Next Web een resolutie van maar liefst 2560 bij 1600 pixels. Dat komt neer op een dichtheid van 300 pixels per inch, waarmee deze nieuwe Nexus-tablet het Retina-scherm van Apple's iPad 3 (met 264 ppi) voorbijstreeft.

10, 7 en 4,7 inch

Deze iPad-concurrent krijgt waarschijnlijk de naam Nexus 10 en komt dan naast de Nexus 7 te staan in het hardware-aanbod van Google. Die 7 inch Google-tablet is gemaakt door Asus, die het ook zelf op de markt brengt. Naar verwachting verschijnt de Nexus 7 volgende week ook in een 3G-uitvoering. Apple onthult volgens geruchten morgenavond (Nederlandse tijd) een 7 inch uitvoering van de iPad 2.

Volgende week maandag komt Google ook met een nieuwe Nexus-smartphone, weet The Next Web nu al te melden. Die zogeheten Nexus 4 is geproduceerd door LG en heeft een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 768 pixels. Details over dit toestel zijn de afgelopen weken al uitgelekt.

Android 4.2

Alle nieuwe Nexus-modellen die op stapel staan voor de bijeenkomst op 29 oktober draaien de nieuwe versie 4.2 van Android. Opvallend genoeg zou die nieuwe release niet de verwachte naam (Key Lime Pie) van een nieuwe versie krijgen, maar onder de huidige naam Jelly Bean vallen. Dat Android 4.1 is in juni dit jaar onthuld, zo'n acht maanden na 4.0 (Ice Cream Sandwich). Laatstgenoemde draait nu op bijna een kwart van alle Android-toestellen, terwijl de opvolger nog geen 2 procent haalt.

0 Reactie(s) op: 'Google onthult 10 inch Retina+ Nexus-tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.