Zo vind je de geheime Netflix-categorieën

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 23 februari 2017 07:18

Netflix
How To

Browsen door Netflix is één van de meest onbevredigende activiteiten die er is. De dienst heeft zo ongelooflijk veel content en op de een of andere manier vind je tóch nooit waar je naar op zoek bent. De Netflix-categorieën zijn dan ook nogal algemeen. Maar dat hóeft niet zo te zijn.

Wist je namelijk dat Netflix veel meer categorieën heeft dan het laat zien? Zo barst elke categorie van de subcategorieën waarmee je véél beter kunt vinden wat je zoekt. Waarom Netflix die verbergt? We zouden het niet weten, en eigenlijk boeit het ons ook niet. Want veel belangrijker is dat er een manier is om die subcategorieën tevoorschijn te toveren.

What's On Netflix

De truc daarvoor is de juiste codes weten, en die vind je op een site genaamd WhatsOnNetflix. Dit is een superhandige site waarop je heel eenvoudig kunt zien wat er nieuw is op Netflix, welke titels er binnenkort zullen verdwijnen enzovoort. In Nederland hebben we normaliter niet zoveel aan deze website, omdat hij zich richt op landen als de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Nieuw Zeeland enzovoort. Maar waar de site voor ons wél nuttig voor is, is voor het extrapoleren van de categorieëncodes.

Op zoek naar speciek Aziatische actiefilms? Met code 77232 vind je ze allemaal.

Geheime categorieën vinden

Want hoewel Netflix de gedetailleerde categorieën niet weergeeft in de interface, zijn ze via je browser eenvoudig te bekijken, als je de juiste code maar weet. En die codes, die vind je op WhatsOnNetflix. Wist je bijvoorbeeld dat er een categorie is voor B-horrorfilms (8195) en een categorie voor SF-films die uitsluitend om aliens draaien (3327). Houd je van thrillers met een pikant tintje? Dan is daar ook een categorie voor: hartstochtelijke thrillers (972). We kunnen je vertellen, deze gedetailleerde weergave maakt het bladeren op Netflix een stuk interessanter. Het enige dat je daarvoor moet doen is de volgende URL in je browser plakken:

https://www.netflix.com/browse/genre/*** en in de plaats van *** de code typen die je vindt op WhatsOnNetflix. Veel kijkplezier!

0 Reactie(s) op: Zo vind je de geheime Netflix-categorieën

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.