Zo vergrendel je de iPhone-camera op zwart-wit

Door: serenity-caldwell | 01 juli 2014 10:30

How To

Ik houd er enorm van om op Instagram rond te kijken en foto's te maken voor mijn account. De filters maken een slechte foto echt niet ineens goed, maar het is leuk en artistiek om foto's te maken in het vierkante formaat. Helaas vertaalt dat zich niet naar zwart-witfotografie...

Instagram heeft al tijden geen goed monochroom filter sinds het verdwijnen van Gotham in versie 2.0. Nu zijn er vele apps van derden waarmee je kunt spelen als je een zwart-wit fix nodig hebt, maar ik gebruik het liefst de Camera app van de iPhone zelf: De iOS 7 update heeft negen filters aan het programma toegevoegd, waaronder een prachtig monochroom filter, Noir genaamd.

Je kunt hier op elk moment naar overschakelen terwijl je je in de Photo of Square modi van de Camera app bevindt. Dit door op het filtericoon te drukken, en vervolgens de filter die je wilt gebruiken te selecteren.

Je kunt ook achteraf een monochrome look aan je afbeeldingen toevoegen: In je Camera Roll, druk op de Edit knop, druk vervolgens op het filtericoon en selecteer de filter die je wilt.

Altijd zwart-wit

"Maar wacht!", zal je nu misschien zeggen. "Ik houd van zwart-wit, maar ik wil niet mijn tijd verspillen aan het switchen naar een filter om vervolgens mijn perfecte foto te verliezen. Bovendien wil ik niet naderhand met mij Camera Roll in de weer gaan."

Goed nieuws: Je kunt de Camera app constant in zwart-wit laten fotograferen (of enig andere filter) met slechts één enkele stap. Omdat de Camera app twee modi heeft - Photo, die een versie van het tafereel op volledige grootte fotografeert; en Square, die je foto vierkant bijsnijdt - kun je het filter voor welke modus dan ook inschakelen waarin je het liefste zwart-wit foto's wilt maken. Voor mij is dat de Square modus.

Schakel het gewenste filter in de Square modus in, en switch vervolgens terug naar de Photo modus. Nu krijg je in de Photo modus een niet gefilterde afbeelding in Photo, en een gefilterde in de Square modus wanneer je de Camera app opent - zelfs wanneer je de app geforceerd sluit. (De filter zal verdwijnen wanneer je opnieuw opstart; je kunt het ook altijd uitschakelen via het filtericoon.)

En het belangrijkste, natuurlijk: Die vierkante afbeeldingen hebben het perfecte formaat om op Instagram te posten.

3 Reactie(s) op: Zo vergrendel je de iPhone-camera op zwart-wit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 juli 2014 11:33 Anoniem
  iPhone dit, iPhone dat…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juli 2014 10:12 piet41
  Geweldig die iPhone…. kan niet zonder
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juli 2014 14:03 Anoniem
  hoi
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.