Zo pas je aan welke map in nieuwe vensters wordt weergeven

Door: Chwhynny Overbeeke | 29 juli 2016 10:26

How To

Telkens wanneer je in de Finder een nieuw venster opent, wordt dezelfde map weergegeven. Gewoonlijk is dit [b]Bureaublad[/b] of [b]Al mijn bestanden[/b], maar het is ook mogelijk om een andere map te kiezen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je meestal in één bepaalde map moet zijn.

Om een andere map als standaard in te stellen, moet je naar de Finder gaan en in de menubalk op Finder klikken. Ga naar Voorkeuren en klik op het tabblad Algemeen. Bij de optie Toon in nieuwe Finder-vensters kun je de map selecteren waarvan je wilt dat deze standaard in een nieuw Finder-venster wordt weergegeven. Lees ook: Zo gebruik je tags om bestanden te organiseren in de Finder.

Standaardmappen

Eerst krijg je de standaardmappen van het besturingssysteem te zien, maar door op Andere te klikken kun je ook mappen die je zelf hebt aangemaakt kiezen.

Je kunt kiezen uit de voorgeselecteerde lijst of zelf je map opzoeken.

Om de aanpassingen toe te passen moet je het venster sluiten. Je kunt controleren of het gelukt is door een nieuw venster te openen in de Finder. Als het goed is wordt in dit venster nu de door jou gekozen map weergegeven.

0 Reactie(s) op: Zo pas je aan welke map in nieuwe vensters wordt weergeven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.