Zo tover je Live Foto's om in een GIF

Door: chwhynny-overbeeke | 20 november 2015 09:33

How To

Met de iPhone 6s (Plus) kun je prachtige Live Foto's maken, maar helaas kunnen ze alleen op bepaalde apparaten bekeken worden. Hier leggen we uit hoe je dit kunt omzeilen door er een GIF van te maken.

Live Foto's zijn hartstikke leuk, maar ze kunnen alleen afgespeeld worden op apparaten die op iOS 9, watchOS 2, of OS X El Capitan draaien. Dat is jammer, want dit betekent dat je ze slechts met een beperkte groep mensen kunt delen. Lees ook: Zo maak je Live Foto's met je iPhone 6s.

Gelukkig is het mogelijk om dit probleem te omzeilen. Je kunt er namelijk een bewegende GIF van maken, een formaat dat door vrijwel alle apparaten en platforms ondersteund wordt.

Een GIF'je maken

Er zijn verschillende programma's waarmee je dit kunt doen, maar de eenvoudigste en snelste optie is het gebruik van een online conversiewebsite, zoals bijvoorbeeld MakeaGif. Op deze website is het mogelijk om een filmpje van YouTube, een filmpje op je apparaat of een live video via je webcam te uploaden.

MakeaGif is een handige site om Live Foto's en video's naar bewegende GIF bestanden te converteren.

Eerst zul je de Live Foto op je apparaat moeten opzoeken zodat je hem naar de dienst kunt uploaden. Om dit te doen moet je je iPhone met de Lightning kabel aan je Mac koppelen. Open de Fotolader.

Een Live Foto bestaat uit een MOV en een JPEG bestand. Het MOV bestand is het filmpje wat ervoor zorgt dat de Live Foto beweegt. Daarom moet je de MOV versie van de gewenste Live Foto importeren.

Upload dit bestand vervolgens naar de conversiewebsite. Op MakeaGif moet je daarvoor de optie Video to GIF kiezen en op de knop Load Video klikken om het bestand te uploaden.

Vervolgens wordt de Live Foto naar GIF geconverteerd en kun je het resulterende bestand opslaan of online delen met wie je maar wilt.

0 Reactie(s) op: Zo tover je Live Foto's om in een GIF

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.