Zo maak je iOS 7.1 minder misselijkmakend

Door: serenity-caldwell | 02 mei 2014 12:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

iOS 7 heeft veel flitsende effecten en coole animaties, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. Sommige gebruikers worden duizelig van de bewegingseffecten van het besturingssysteem. Maar je hoeft je niet ziek te voelen telkens wanneer je naar je iPhone kijkt - er is een oplossing!

Bewegingen reduceren in iOS 7

Als je zeeziek wordt van de transitie van apps naar het multitasking scherm van iOS 7 hoef je je geen zorgen te maken: Je hoeft je iPhone niet overboord te gooien. Je kunt deze animatie en andere drastischere overgangen van iOS 7 uitschakelen door naar Settings > General > Accessibility > Reduce Motion te gaan.

Met Reduce Motion worden de suizende overgangen veranderd in statische ontbindingen, dynamische achtergronden en andere parallax bewegingen worden uitgeschakeld, de bewegende Weather achtergronden worden uitgezet, en het stuitereffect van Messages wordt verminderd.

Als je de meeste hierboven genoemde bewegingen wel leuk vindt, maar slechts parallax achtergronden wilt uitzetten, kan dat ook: Zorg dat Reduce Motion uitstaat, ga naar Wallpapers & Brightness en druk op je huidige achtergrond. Er verschijnt een nieuwe knop boven de Cancel en Set knoppen: Perspective Zoom. Schakel deze uit, en je achtergrond zou net zo stil moeten staan als in iOS 6.

Maak de tekst groter en vetter

Heb je moeite om tekst in je apps te lezen? Er zitten twee oplossingen verstopt in Settings > General > Accessibility. De eerste, Larger Type, haakt in op iOS 7's Text Kit framework. Je kunt er een vooraf ingestelde tekstgrootte mee kiezen die apps moeten gebruiken; je kunt die tekst zelfs nog groter maken door de Larger Accessibility Sizes schakelaar om te zetten. Momenteel werkt deze schakelaar alleen voor apps die er ondersteuning voor hebben - dit geldt voor alle ingebouwde apps op je apparaat, maar je apps van derden hebben deze functie mogelijk nog niet geïmplementeerd.

Als je geen grotere, maar vettere tekst wilt, heeft iOS in het Accessibility scherm een Bold Tekst optie. Om deze in te schakelen moet je wel je iOS apparaat opnieuw opstarten, maar daarna is het standaard lettertype van je apparaat overal vetter.

1 Reactie(s) op: Zo maak je iOS 7.1 minder misselijkmakend

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 mei 2014 14:00 Anoniem
  Het nieuwste van het nieuwste kopen en dan vervolgens dat zo ouderwets mogelijk gaan instellen ……
  Raar volk apple klanten …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.