Zo kun je voorzieningen uit het OS X-contextmenu weghalen

Door: Chwhynny Overbeeke | 02 september 2016 08:46

How To

Als je liever geen voorzieningen van derden in het contextmenu van bestanden wilt hebben staan, kun je deze eenvoudig weghalen. Hier laten we zien hoe.

Wanneer je in de Finder met de rechtermuisknop op een bestand klikt, krijg je een contextmenu te zien waarin je verschillende opties kunt kiezen, zoals Open, Verplaats naar prullenmand, Toon info enzovoorts. Lees ook: Drie manieren om bestanden te hernoemen in OS X.

Voorzieningen

In dit menu staan ook voorzieningen die vaak te maken hebben met apps van derden. Als je deze niet of weinig gebruikt, kun je ze net zo goed weghalen, zodat het contextmenu er wat netter uit komt te zien.

Om dit te doen, moet je naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord gaan en op Toetscombinaties klikken. Kies vervolgens Voorzieningen. In de rechterkolom worden de beschikbare voorzieningen voor je Mac weergegeven. In veel gevallen staan ze per app of functie bij elkaar.

Uitschakelen

Haal het vinkje weg bij de voorzieningen die je niet in het contextmenu wilt hebben staan, en zet eventueel een vinkje bij andere voorzieningen die je juist aan het contextmenu wilt toevoegen.

Wil je na verloop van tijd een bepaalde voorziening toch weer in het contextmenu kunnen zien, herhaal dan de stappen hierboven en zet en vinkje bij de gewenste voorziening.

0 Reactie(s) op: Zo kun je voorzieningen uit het OS X-contextmenu weghalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.