Zo kun je verwijderde iCloud-bestanden herstellen

Door: chwhynny-overbeeke | 20 februari 2017 12:55

How To

Oeps! Per ongeluk een belangrijk bestand uit je iCloud gegooid? Geen nood, je kunt vrij makkelijk verwijderde iCloud-bestanden herstellen. Dat doe je gewoon via icloud.com.

Het overkomt iedereen wel eens. Je hebt even niet opgelet en per ongeluk heb je een bestand weggegooid dat je graag had willen bewaren. Soms merk je het niet eens meteen, en wat dan? Als je een bestand in iCloud weggooid, wordt het ook van alle gekoppelde apparaten verwijderd. Dus je hebt er niets aan om het op die apparaten te proberen terug te vinden. Lees ook: iCloud Drive gebruiken in macOS Sierra.

Herstel documenten via iCloud.com

Gelukkig is het mogelijk om via iCloud.com gewiste iCloud-bestanden te herstellen. Je hebt 30 dagen de tijd om de bestanden terug te halen. Dit geldt voor bestanden die verwijderd zijn op een Mac, iPhone, iPad, iPod, iCloud zelf en apps die iCloud-oudersteuning bieden.

Om gewiste iCloud bestanden te herstellen moet je naar iCloud.com gaan en met je Apple ID inloggen. Ga naar Instellingen > Geavanceerd en klik op Herstel documenten.

Je krijgt dan een lijst met alle bestanden die de laatste 30 dagen gewist zijn te zien. Er staat ook bij hoe lang je nog de tijd hebt om elk bestand te herstellen. Na de periode van 30 dagen wordt een bestand permanent verwijderd.

iCloud-bestanden permanent verwijderen

Zet een vinkje in het hokje bij de bestanden die je wilt herstellen, en klik op Herstel. De bestanden worden dan terug naar je iCloud Drive verplaatst en met al je iCloud-apparaten gesynchroniseerd.

Als je in plaats daarvan op Verwijder klikt, worden de bestanden meteen permanent verwijderd, voordat de periode van 30 dagen verstreken is. Je kunt de bestanden dan niet meer herstellen.

Op deze manier is het ook mogelijk om weggegooide items uit je Agenda, Herinneringen en Contacten te herstellen of permanent te verwijderen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je verwijderde iCloud-bestanden herstellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.