Zo kun je vriendschapsverzoeken op Facebook selectief blokkeren

Door: Chwhynny Overbeeke | 25 juli 2016 10:28

How To

Het kan gebeuren dat je op Facebook ineens een vriendschapsverzoeken krijgt van iemand die je helemaal niet kent. Dit verzoek kun je natuurlijk handmatig verwijderen, als het vaker voorkomt, is het ook mogelijk om dergelijke verzoeken automatisch te blokkeren.

Dit is een goed idee omdat onbekenden regelmatig proberen mensen een vriendschapsverzoek te sturen om op die manier hun vriendenkring binnen te dringen. Dit doen ze om via deze weg persoonlijke gegevens te achterhalen en/of te stelen. Er bestaan speciale spamlijsten met daarop actieve Facebook-gebruikers. Lees ook: 9 tips om Facebook weer leuk te maken.

Verzoeken blokkeren

Door vriendschapsverzoeken van onbekenden automatisch te blokkeren zorg je ervoor dat je niet per ongeluk een kwaadwillende persoon toevoegt, of constant verzoeken van vreemden moet weigeren. Bovendien ben je op deze manier onzichtbaar voor deze kwaadwillende mensen, en vaak word je dan na een tijdje vanzelf van hun spamlijst afgehaald. Daarna is het vaak weer veilig om gewoon vriendschapsverzoeken van iedereen te kunnen ontvangen.

Ga op je pc of Mac naar de website van Facebook en log in op je account. Klik rechts bovenaan de pagina op het hangslot icoon en klik op Wie kan contact met me opnemen?. Er verschijnt dan een keuzemenu met de opties Iedereen en Vrienden van vrienden. Als je de tweede optie selecteert, kunnen alleen mensen die op Facebook met je eigen vrienden bevriend zijn je een vriendschapsverzoek sturen.

Als je graag toch verzoeken van mensen die niet met jouw Facebookvrienden bevriend zijn wilt kunnen ontvangen kun je de instelling na een paar weken weer op Iedereen zetten. Hopelijk sta je dan niet langer op de spamlijst. Wordt het opnieuw vervelend, herhaal dan het proces.

0 Reactie(s) op: Zo kun je vriendschapsverzoeken op Facebook selectief blokkeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.