Zo kun je de locatiegegevens van een foto wissen

Door: Chwhynny Overbeeke | 14 juni 2016 10:36

How To

Wanneer je met je iPhone een foto maakt, worden de locatiegegevens automatisch aan de foto toegevoegd, aan de hand van GPS. Die informatie kan je om privacy- of andere redenen weghalen.

Foto's die met een iOS-apparaat gemaakt worden krijgen automatisch locatiegegevens toegekend. Eén van de redenen hiervoor is dat de foto's op basis van deze informatie eenvoudig gegroepeerd kunnen worden in de Foto's app. Lees ook: Zo weet jij waar je vrienden zijn.

Als je liever geen locatiegegevens aan je foto's wilt koppelen, kun je deze informatie verwijderen. Dit kan op je Mac in de Foto's-app en in de Voorvertoning.

Locatiegegevens verwijderen in Foto's

De locatiegegevens van een foto zijn eenvoudig te raadplegen. Ga naar de Foto's-app, selecteer een foto en druk op Command + I. Je kunt ook met de rechtermuisknop op een foto klikken en Toon info kiezen. Er verschijnt dan een infovenster met daarin allerlei informatie over de foto, waaronder de locatiegegevens.

Ga naar de Foto's-app en open of selecteer de foto waarvan je de locatiegegevens wilt verwijderen. Klik in de menubalk op Afbeeldingen > Locatie. Klik op Verwijder locatie om de GPS-gegevens te wissen.

Locatiegegevens verwijderen in Voorvertoning

Als je liever de Voorvertoning in OS X gebruikt om de gegevens te wissen, moet je de afbeelding in Voorvertoning openen. Klik in de menubalk op Extra's en kies Toon locatie-info. Er verschijnt dan een infovenster met daarin allerlei informatie over de foto, waaronder de locatiegegevens. Scrol in het tabblad GPS helemaal naar benen en klik op Verwijder locatie-info.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de locatiegegevens van een foto wissen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.