Zelf triltonen maken op je iPhone

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 mei 2013 11:30

How To

Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin je je telefoon even op stil zet, omdat je niet gestoord wilt of kunt worden door een ringtone. Maar wat als je vervolgens je telefoon voelt trillen, bijvoorbeeld in een vergadering?

Je wilt hem niet pakken want dat staat onbeleefd. Maar wat als het dringend is? Aan de hand van de triltoon kun je niet afleiden wie je belt toch? Met je iPhone kan dat wel.

Zelf triltonen instellen

Hoewel de functie alweer enige versies geleden is geïntroduceerd in iOS, is het een functie die bij slechts weinig mensen bekend is: de mogelijkheid om zelf triltonen te maken. Wat je je daar bij voor moet stellen? Heel eenvoudig, klop maar eens ‘die zien we nooit meer, terug’ op je bureau of muur en je begrijpt hoe het werkt. Een triltoon met een door jou gedefinieerd ritme dus. Ontzettend handig, want je kunt die triltonen toekennen aan specifieke personen, zodat je weet dat als je een bepaalde toon voelt, wie je op dat moment belt, waardoor je zonder je telefoon te pakken kunt bepalen of je wilt opnemen of niet.

Eigen triltoon maken

Op je iPhone druk je op Instellingen en vervolgens op Geluiden. In deze pagina scroll je naar beneden, totdat je het gedeelte vindt waarvoor je een triltoon wilt maken, in ons geval een Beltoon. Zodra je op Beltoon hebt gedrukt zie je in de pagina die volgt bovenin Trilling staan. Druk hierop om de pagina met voorgedefinieerde Trillingen op te roepen. Scroll naar beneden en druk op Maak nieuwe trilling. Niet alleen werkt het gedeelte dat nu komt heel eenvoudig, het is ook hilarisch om te doen. Je ziet een groot grijs vlak, waarin je met je vinger (of meerdere vingers) een ritme kunt tikken. Je fantasie is hierin je enige beperking.

Of het nu gaat om ‘die zien we nooit meer, terug’, ‘lang zal ze leven’ of, onze favoriet, de tune van Knight Rider, dat maakt niet uit, als je het kunt trommelen, dan kun je er een triltoon van maken. Ben je klaar met trommelen? Druk dan op Speel af om het resultaat te voelen/beluisteren. Tip: leg je telefoon op tafel, dan hoor je de vibratie extra goed. Druk op Bewaar om je triltoon te bewaren en geef hem een duidelijke naam.

Zelf een triltoon aanmaken is hilarisch: lekker trommelen op je iPhone.

Triltoon toewijzen

Om nu de triltoon toe te wijzen aan een specifiek contactpersoon, gaan we naar een ander gedeelte van je iPhone. Druk op de Thuisknop en open de app Contacten. Blader nu naar de persoon aan wie je een triltoon wilt toewijzen en druk op zijn / haar naam. Wanneer de gegevens verschijnen druk je rechtsboven op Wijzig. Als je iets naar beneden scrollt zie je de optie Beltoon en daaronder Trillen. Druk op Trillen en ken de door jou aangemaakte triltoon toe. Vanaf nu zal de aangepaste triltoon worden afgespeeld wanneer je door deze persoon wordt gebeld en je telefoon in stille modus staat.

Een triltoon wijs je toe door de contactpersoon in kwestie te bewerken.

0 Reactie(s) op: Zelf triltonen maken op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.