WWDC 10 juni van start, Apple bevestigt nieuwe versies iOS en OS X

Door: Elmar Rekers | 25 april 2013 09:00

Mac

Apple heeft woensdag bekendgemaakt dat de jaarlijkse WWDC van 10 tot en met 14 juni zal plaatsvinden in San Francisco. Apple laat daarbij weten dat er tijdens deze conferentie nieuwe versies onthuld gaan worden van zowel iOS als OS X.

Hoewel Apple nog geen specifieke details noemt, is het aannemelijk om te verwachten dat iOS 7 wordt aangekondigd tijdens het event in juni. Het is de eerste versie van het mobiele besturingssysteem dat onder leiding van designer Jony Ive wordt ontwikkeld.

Geruchten gaan dat Ive het uiterlijk van iOS flink onder handen heeft genomen, waarbij het OS een stuk moderner en strakker zal ogen. Door de grote wijzigingen zou de lancering van iOS 7 wel enige vertraging hebben opgelopen. Apple zou zelfs programmeurs van OS X hebben overgeheveld naar het iOS-team.

iWatch

Er is ook een grote kans dat Apple tijdens WWDC 2013 enkele nieuwe producten gaat onthullen. Zo werden vorig jaar bijvoorbeeld nieuwe MacBook Air’s aangekondigd en zagen we ook voor het eerst een MacBook Pro met Retina-scherm. Mogelijk dat Apple het evenement dit jaar aangrijpt om ook de veelbesproken iWatch aan te kondigen.

De kaartverkoop voor WWDC 2013 gaan vanavond (donderdag) van start om 19.00 uur Nederlandse tijd. Een toegangskaartje kost 1.599 dollar.

0 Reactie(s) op: WWDC 10 juni van start, Apple bevestigt nieuwe versies iOS en OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.