Wozniak: Siri was beter voordat Apple het kocht

Door: rene-schoemaker | 16 juni 2012 08:20

Nieuws

Siri is slechter geworden nadat Apple het heeft gekocht. Dat zegt Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple en naar eigen zeggen een vroege fan van Siri.

Wozniak zegt tegen de Times Union, een krant in de Amerikaanse staat New York, dat hij vroeger Siri gebruikte als een app op de iPhone.

De spraaksoftware won zijn hart toen het het juiste antwoord gaf op de vraag “Wat zijn de vijf grootste meren in California?" De antwoorden van Siri waren gebaseerd op Wolfram Alpha, de online dienst dat zijn antwoorden haalt uit gestructureerde data, schrijft Mashable.

Geen link meer met Wolfram Alpha

Maar sinds Apple Siri heeft gekocht is het niet meer direct gelinkt aan Wolfram Alpha, hoewel de dienst nog wel toegankelijk is als je de naam uitspreekt naar Siri. Maar Wozniak vindt dat iets dat niet zou hoeven. Wozniak zegt dat de vraag over de meren in California nu een antwoord oplevert dat nergens op slaat.

De krant vraagt Wozniak of hij weet waarom Siri nu slechter is geworden, maar hij zegt het antwoord schuldig te moeten blijven. “Ik zou het graag willen weten. Ik ben erg teleurgesteld." Hij vindt dat Siri slim genoeg moet zijn te kiezen voor gebruik van Wolfram Alpha als het denkt het antwoord niet te kunnen vinden via Google. Overigens denkt Wozniak dat Siri verbeterd zal worden.

0 Reactie(s) op: Wozniak: Siri was beter voordat Apple het kocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.