Wissel snel tussen vensters in macOS met HyperSwitch

Door: Lub Snoek | 04 november 2016 11:08

How To

Iedere gebruiker van macOS weet wel dat je met de sneltoets Command + Tab kunt wisselen tussen je actieve applicaties. Even snel de sneltoets en je kunt gelijk weer aan het werk zonder je druk te maken over het minimaliseren of verschuiven van vensters. Er is echter een minpuntje aan deze functie, welke je op kunt lossen met het installeren van een klein programmaatje. Maak kennis met HyperSwitch.

Waar Command + Tab handig is om te wisselen tussen verschillende apps, maakt macOS je het een stukje moeilijk als je wil wisselen tussen verschillende vensters in dezelfde applicatie. Zo kun je meerdere Safari-vensters open hebben staan of meerdere Word-documenten. Hier leggen we uit hoe je met HyperSwitch toch snel kunt wisselen tussen meerdere vensters in dezelfde applicatie.Lees ook: Elk uur een nieuwe achtergrond in macOS.

Toestemming

Als je HyperSwitch voor het eerst opent, wordt je gevraagd om de applicatie toestemming te geven om je Mac te besturen. Hiermee geef je HyperSwitch toestemming om vensters te wisselen na het indrukken van een sneltoets. Het menu om HyperSwitch toestemming te verlenen vindt je door te navigeren naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy.

Onder het kopje General kun je instellen of je HyperSwitch in de achtergrond wil laten draaien of als actieve applicatie, welke applicatie-vensters je wil managen met HyperSwitch en welke toetsencombinatie je wil gebruiken voor HyperSwitch.

Na het instellen van een sneltoets kun je de functies van HyperSwitch gelijk toepassen. Zoals je ziet krijg je een handig overzicht van alle apps én vensters die je op je bureaublad gebruikt.

0 Reactie(s) op: Wissel snel tussen vensters in macOS met HyperSwitch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.