Weekoverzicht: Tim Cook drukt stempel op Apple en beveiligingseisen Mac-apps opgeschroefd

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 november 2011 10:49

Nieuws

Tim Cook wil Apple gedisciplineerder en gestroomlijnerder maken. Daarnaast heeft Apple de beveiligingseisen van apps in de Mac App Store strenger gemaakt. Een deal met TV-zender CBS is van de baan. De deal had het mogelijk moeten maken video van CBS te streamen op een Apple HDTV. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Tim Cook wil Apple stroomlijnen en meer discipline geven

Tim Cook is begonnen met het drukken van zijn eigen stempel op Apple. Cook wilt Apple een meer gedisciplineerde en gestroomlijnde organisatie maken, zonder hierbij af te wijken van de cultuur waarin vooruit wordt gedacht.

Apple verplicht beveiliging voor Mac-apps

Apple verhoogt de beveiliging van Mac OS X door developers van applicaties nieuwe regels op te leggen. Apps voor de Mac App Store moeten vanaf 1 maart 2012 beter beveiligd zijn.

TV-zender CBS blaast deal met Apple voor streaming video af

De Amerikaanse tv-zender CBS heeft een deal met Apple voor het streamen van video afgeblazen. De bedrijven zouden het niet met elkaar eens kunnen worden over het percentage van de advertentieopbrengsten dat CBS zou moeten afdragen aan Apple.

Het dataverbruik van Siri in kaart gebracht

Voor het geven van antwoorden heeft Siri een internetverbinding nodig. De dienst moet kunnen communiceren met servers van Apple om informatie op te kunnen vragen. De hoeveelheid data die Siri hierbij verbruikt blijkt relatief laag te zijn.

Pirate Bay torrents besmet met Mac-malware

Malware voor Mac OS X verbergt zich in illegaal gekopieerde software op BitTorrent. Het gaat om een Trojan die naast data ook rekenkracht steelt, om virtueel geld aan te maken.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Tim Cook drukt stempel op Apple en beveiligingseisen Mac-apps opgeschroefd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.