Weekoverzicht: Steve Jobs stapt op, Comex gaat op stage bij Apple en rechter verbiedt drie smartphones van Samsung

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 augustus 2011 15:21

Nieuws

Steve Jobs stapt op als CEO van Apple. Zijn functie wordt overgenomen door Tim Cook. Wie is Tim Cook eigenlijk? Hacker Comex gaat op stage bij Apple en de rechtbank in Den Haag verbiedt drie smartphones van Samsung. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Steve Jobs vertrekt als baas bij Apple - update

Steve Jobs stopt als ceo van Apple. Tim Cook wordt zijn opvolger als leider van het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Jobs wordt per direct voorzitter van de Raad der Commissarissen.

Alles over Apples nieuwe chef Tim Cook

Door het aftreden van CEO Steve Jobs krijgt Apple's huidige COO de touwtjes van het miljardenbedrijf in handen. Maar wie is Tim Cook eigenlijk? De kogel is door de kerk. Komende maanden zal iemand anders de nieuwste iPads en iPhones van het bedrijf uit Cupertino namens Apple op een podium presenteren. Door het aangekondigde afscheid van Steve Jobs (55) heeft Apple een nieuwe topman. Zijn naam is Tim Cook (50).

Rechtbank Den Haag verbiedt Galaxy S, SII en Ace

De handel in de drie Galaxy smartphones wordt per half oktober in heel Europa verbannen. Samsung maakt inbreuk op een patent van Apple op het scrollen door een fotogalerij op een aanraakscherm. Dat oordeelt de rechtbank vandaag. De voorzieningenrechter verbiedt de verhandeling van Samsung smartphones Galaxy S, SII en Ace vanwege inbreuk op EP 2.058.868 van Apple.

Comex gaat op stage bij Apple

Comex, de hacker achter JailbreakMe.com, heeft een stageplek gekregen bij Apple. Dit heeft Comex via Twitter laten weten. Het is de eerste keer dat Apple een hacker die daadwerkelijk jailbreaktools heeft gemaakt een stageplaats aanbiedt.

'Apple komt met geheel nieuw product' - Apple HDTV op komst?

Apple introduceert binnenkort een compleet nieuw product. Het product zou compleet verschillend zijn van huidige Apple-producten. Het product moet tegen het eind van 2011 op de markt geïntroduceerd worden. Dit schrijft het Japanse Macotakara op basis van anonieme bronnen bij een Aziatische leverancier van Apple. Helaas willen de bronnen verder geen details vrijgeven over het nieuwe product. Het is hierdoor onduidelijk om wat voor product het gaat.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Steve Jobs stapt op, Comex gaat op stage bij Apple en rechter verbiedt drie smartphones van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.