Weekoverzicht: Met El Capitan, Apple Music en de watchOS 2

Door: redactie-macworld-nl | 02 augustus 2015 08:10

Nieuws

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we de beste zeven artikelen van deze week op een rij, zodat je weer up-to-date bent. Deze week aandacht voor El Capitan, Apple Music en watchOS 2.

Hoezo Windows 10? Dit kan je Mac straks met OS X El Capitan

Gepubliceerd op: donderdag 30 juli

Windows 10 is dan misschien net uit voor de pc, als Mac-gebruiker wacht je natuurlijk maar op één ding: de komst van OS X El Captitan - het nieuwe Apple OS dat in juni werd aangekondigd op de WWDC. Het besturingssysteem voor de Mac komt later dit jaar uit. De publieke bèta is ook beschikbaar en is al toe aan versie 3. Lees ook: De publieke bèta van OS X El Capitan installeer je zo.

Bij de ontwikkeling van El Capitan is vooral gelet op de gebruikservaring en de prestaties. Zo wordt Spotlight simmer en behulpzamer, kun je in volledig scherm werken in de Mail-app en kun je de vensters op je Mac nog makkelijker beheren. Verder zijn ook Safari en de Notities-app voorzien van nieuwe features. Doordat El Capitan draait op Metal zullen de prestaties van de Mac nog beter zijn.

Lees hier alles over El Capitan.

11 tips voor betere en mooiere smartphonefoto's

Gepubliceerd op: woensdag 29 juli

We klikken wat af met de camera's in onze smartphones en tablets. Direct uit de camera zien foto's er al best mooi uit, maar het kan altijd beter. Welke apps moet je hebben om je foto's te verbeteren en te verfraaien?

Er zijn diverse apps waarmee je collages kunt maken, effecten kunt toevoegen en teksten in je foto's kunt verwerken. We zetten 11 handige apps voor je op een rij zodat je lekker aan de slag kunt met je foto's.

Lees hier de how to met 11 tips voor betere en mooiere smartphonefoto's.

Time Machine: Zo maak je back-ups van je Mac

Gepubliceerd op: woensdag 29 juli

Dat een Mac nooit stuk kan gaan is een fabeltje, en het is dan ook verstandig om regelmatig een back-up te maken van je bestanden. Dankzij Time Machine is dat op je Mac een fluitje van een cent.

Voor het maken van een back-up met Time Machine heb je allereerst een externe harde schijf nodig. Heb je deze aangeschaft dan kun je Time Machine eenvoudig instellen en de back-up maken op die schijf.

Lees de volledige how to 'Time Machine: Zo maak je back-ups van je Mac'.

Camerafunctie Google Translate ondersteunt Nederlands

Gepubliceerd op: woensdag 29 juli

Google Translate werd dit jaar uitgebreid met een camerafunctie waarmee je teksten realtime kon laten vertalen. Sinds deze week zijn er twintig talen toegevoegd die worden ondersteund door de functie, en Nederlands zit daar ook bij. Andere talen die zijn toegevoegd zijn onder meer Deens, Turks en Indonesisch.

Door je smartphone-camera te richten op een tekst wordt deze direct realtime vertaald. Je kunt echter ook een foto maken van de tekst en een gedeelte van de tekst selecteren voor de vertaling. Het is ook mogelijk om tekst op een oude foto te laten vertalen.

Lees het artikel 'Camerafunctie Google Translate ondersteunt Nederlands'.

Zo haal je alles uit Apple Music

Gepubliceerd op: dinsdag 28 juli

Gebruik je Spotify en wil je de overstap naar Apple Music maken? Hier vertellen we je precies hoe de streamingdienst van Apple werkt, zodat je na je aanmelding binnen no time bekend bent met alle handige functies en je favoriete beats kunt afspelen.

Zo vind je een overzicht van alle muziek die je op je device hebt staan, maar je kunt ook nieuwe muziek ontdekken. Apple Music zet suggesties voor je klaar, en de artiesten kun je daarna ook volgen binnen de muziek-app van Apple.

Lees hier hoe je alles uit Apple Music kunt halen.

watchOS 2: Dit kan je Apple Watch straks allemaal

Gepubliceerd op: maandag 27 juli

Net zoals iOS voor de iPhone en iPad en OS X voor de Macs heeft de Apple Watch zijn eigen besturingssysteem: de watchOS. Het besturingssysteem heeft al een update gekregen, maar zal in de herfst een grote update maken naar watchOS 2.

De Apple Watch krijgt een hoop nieuwe functies. De belangrijkste update is echter dat een aantal standaard apps gaan draaien vanaf de smartwatch zelf. Ze hebben de iPhone dus niet meer nodig, waardoor de apps sneller werken. Verder worden kun je met de watchOS 2 reizen in de tijd en je Watch gebruiken als wekker in de nachtklokmodus.

Lees hier alles over de watchOS 2.

17 tips om je e-mail te beheren met Inbox by Gmail

Gepubliceerd op: donderdag 30 juli

Tegenwoordig worden er zo veel mails verstuurd, dat je de draad een beetje kwijt kunt raken. Het helpt al dat veel providers je helpen om berichten in mappen te verdelen. Inbox by Gmail gaat nog een stapje verder. Alles is erop gericht om je inbox zo leeg en overzichtelijk mogelijk te houden.

Inbox by Gmail is als app beschikbaar, maar kan ook gebruikt worden op je desktop. De tool helpt je om je inbox te beheren met de bestaande opties uit Gmail zoals archiveren en de herinneringen. Een nieuwe functie is de 'snooze'-optie waarmee je een e-mail vooruit in de tijd kunt sturen zodat je er later aan herinnert wordt.

Lees hier alles over Inbox by Google.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met El Capitan, Apple Music en de watchOS 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.