Websites op iPad-formaat

Door: Evi Maquoi | 20 maart 2012 17:29

How To

De populariteit van de iPad stijgt onverminderd. Een minpuntje is dat heel wat weblogs en sites niet helemaal tabletproof zijn. Dankzij OnSwipe kunt u uw favoriete websites en blogs samenvoegen en optimaliseren voor de iPad (2). Voorlopig ondersteunt OnSwipe enkel de tablets van Apple.

1. Aan de slag

OnSwipe maakt het mogelijk om uw favoriete of eigen websites er helemaal uit te laten zien zoals een echte app. Na de gratis registratieprocedure kunt u erg eenvoudig inhoud toevoegen, geanimeerde keuzemenu's maken, fotogalerijen toevoegen waarin u kunt 'swipen' (vegen) enzovoorts. Dit allemaal zonder enige programmeerkennis. Volgens de makers kunt u een tabletproof website maken in amper drie minuten. We leggen u uit hoe u te werk gaat. Surf naar OnSwipe.com. Klik in het midden van de pagina op de groene knop Get Started For Free om zelf ook een OnSwipe-pagina aan te maken. De dienst is volledig gratis, maar u moet zich wel eerst registreren. Kies een gebruikersnaam en voer vervolgens uw e-mailadres in en kies een wachtwoord. Upload eventueel nog een logo en kies een categorie uit het lijstje. Lees de Terms and Conditions en plaats een vinkje in het vakje wanneer u akkoord gaat met de gebruikerslicentie. Klik op Continue om verder te gaan.

Druk op de groene knop om een gratis account aan te maken.

2. Bronnen toevoegen

Na de registratieprocedure kunt u bronnen toevoegen aan uw tabletsite. OnSwipe kan overweg met tien populaire inhoudsbronnen: RSS, Delicious, WordPress, Twitter, Flickr, YouTube, Vimeo, Viddler, Tumblr en Instagram. Wilt u bijvoorbeeld een Twitter-feed invoeren? Klik dan op Twitter en kies vervolgens Sign in with Twitter. Geef de dienst toegang om uw account te gebruiken door op de knop Inloggen te klikken. Vervolgens wordt u teruggestuurd naar het OnSwipe-dashboard. U kunt nu nog kiezen in welke sectie u de tweets wilt zien verschijnen. Klik op Save source om de instellingen te bewaren. Op dezelfde manier kunt u ook RSS-feeds van iedere willekeurige pagina toevoegen als bron. Klik op RSS, voer de url van de RSS-feed in, wijzig eventueel de rubriek en klik tot slot op Save Sources. Wanneer u in het OnSwipe Dashboard op de Home-knop in de linkerkolom klikt, krijgt u een overzicht van de toegevoegde bronnen. Houd uw cursor boven een bron en klik op Edit Source om deze eventueel aan te passen.

U kunt zoveel bronnen toevoegen als u zelf wenst.

3. Design

Ten slotte kunt u ook nog de vormgeving van uw tabletpagina naar uw hand zetten. Kies Design in de linkerkolom en klik vervolgens op de voorbeeldpagina. U krijgt nu een tiental verschillende sjablonen te zien. Elk sjabloon heeft een eigen lay-out, kleurenschema en lettertype. Klik simpelweg op een sjabloon naar keuze om het in te stellen. Via Accent color kunt u eventueel de hoofdkleur aanpassen aan de hand van een pipet. Indien gewenst kunt u ook een Logo, afbeelding voor het Loading screen of Icon toevoegen.

Via Settings in de linkerkolom kunt u nog snel enkele instellingen naar uw hand zetten. Weet dat u op elk moment het aantal bronnen of het design kunt wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat uw website naar de touch-versie doorgelinkt mag worden wanneer deze vanaf een iPad geopend wordt. U kunt via de knop Redirect een verwijzing in html laten genereren die u simpelweg aan uw blog of site toevoegt. Vergeet de Save-knop niet wanneer u wijzigingen hebt aangebracht.

Surf nu met uw iPad naar www.onswipe.com/uwgebruikersnaam om het resultaat te bewonderen.

0 Reactie(s) op: Websites op iPad-formaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.