Wat is YouTube Red?

Door: Niels van der Helm | 26 oktober 2015 13:44

Nieuws

YouTube onthulde onlangs zijn nieuwe dienst YouTube Red. YouTube Red is een betaaldienst die je binnenkort extra mogelijkheden zal geven binnen de populaire videodienst. Het blokkeert reclames voor een video, zorgt ervoor dat je video's offline kunt afspelen en laat video's doorspelen wanneer je de app sluit.

Prijs YouTube Red

Gebruikers die zich via Android aanmelden voor YouTube Red betalen 9,99 dollar per maand. Consumenten die zich aanmelden met een iOS-device betalen 12,99 dollar per maand. De reden dat iOS-gebruikers meer betalen voor YouTube Red heeft waarschijnlijk te maken met de afdracht van 30 procent die YouTube moet betalen aan Apple. Lees ook: Offline YouTube-video's kijken op je iPad.

YouTube video's zonder reclame

Muziekvideo's kunnen met YouTube Red afgespeeld worden zonder dat de video voorafgegaan wordt door reclame. Naast het blokkeren van reclames kun je nu ook video's offline opslaan en afspelen. Wanneer je de app online afsluit terwijl er op dat moment nog een video speelt, kun je deze op de achtergrond door laten spelen. Wanneer je de huidige app sluit, stopt de lopende video ook direct.

YouTube Red: reclame-vrije video's, offline opslaan, en op de achtergrond doorspelen.

Toegang tot Google Play Music

Naast het YouTube-abonnement krijg je met YouTube Red ook toegang tot de content van Google Play Music, Google's tegenhanger van Spotify. Dit zal een mooie aanvulling kunnen zijn op de huidige app, aangezien YouTube niet alle rechten heeft voor muziekvideo's, en Play Music de relatief forse prijs voor Red kan goedpraten.

YouTube Red is vanaf november in Amerika beschikbaar. In de loop van 2016 vindt de uitrol plaats over de rest van de wereld. Het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse gebruikers zich kunnen abonneren op YouTube Red.

3 Reactie(s) op: Wat is YouTube Red?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 oktober 2015 19:34 Anoniem
  dat kan ik al jaren downloaden en opslaan van yt filmjes
  gratis..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 oktober 2015 20:56 Anoniem
  yip gratis :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 oktober 2015 22:25 Anoniem
  10 euro is echt veel per maand er zijn zo veel bedrijven op het internet die 10 of 20 euro van je willen hebben, kan youtube niet gewoon 30-50euro per jaar vragen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.